Cum l-au salvat pepenii pe Toma

„Eram cu soția fără salarii și cu doi copii mici. O situație disperată”, a rememorat primarul, într-o recentă emisiune tv, unul din cele mai dificile momente din viață.

„Ajunsesem la Metalurgica șef de secție după doar doi ani de la angajare. Dar e venit revoluția și uzina Tractorul Brașov, de care depindeam, a stopat comenzile către noi. Am ajuns cu soția fără salarii și cu doi copii mici. O situație disperată. M-am dus la taică-miu, i-am zis să-mi dea un teren unde am pus pepeni. Așa am luat, devreme, economia de piață în piept, vânzând pepeni în piețe.

Am ajuns cu pepenii până în pasul Prislop, între Suceava și Maramureș. Cu banii strânși mi-am luat prima mașină, o Dacia 1310. Cu Dacia mergeam co soția în față, iar în spate mașina CAP-ului cu pepeni”, a povestit primarul.

De la pepeni la căruțe

La scurt timp, Toma a ajuns producător de căruțe. „Am improvizat într-un grajd de la CAP Țintești o linie de asamblare a căruțelor. Am făcut multe căruțe, de patru feluri. De un cal, un cal și jumătate, doi cai, doi cai și un sfert. Am găsit și pe cineva de prin Covasna care ne dădea dulapii și scândurile. Am primit chiar și un premiu ca producător de căruțe. Mi-a prins foarte bine, așa am început, de nevoie, să fac afaceri”, a explicat actualul primar.

A dat lovitura cu filtrul Aquator

De la căruțe, Toma și-a diversificat producția, a înființat o fabrică unde a realizat produse pentru firmele de apă din țară. A angajat zeci de muncitori cu care lucrase la uzină. Toma a dat lovitura cu celebrul Aquator, după ce un grup de ingineri de la Romcarbon i-au prezentat o invenţie – filtrul de purificare a apei. Toma a devenit astfel, în doar câțiva ani, din șomer în milionar în dolari.

În afaceri se poate și invers

La fel de adevărat e și că, la un moment dat, afacerile primarului au început să scârțâie, iar firmele din holdingul Grup Romet au intrat una după alta în insolvență din cauza datoriilor, îndeosebi la bănci, iar câteva zeci/sute de angajați au ajuns în șomaj.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Cum l-au salvat pepenii pe Toma

 • Tereacă, de ce nu ai continuat???
  De ce nu ai scris si cate sute de angajati nu au ajuns someri poate cu unul doi sau trei copii?care nu avut sansa lui de a se imbogati!!!
  Din acea Metalurgica acum se vede dezastrul si scaietii!
  Asta de ce nu scrii?doar il lauzi?s-a gandit la acele familii pe care le disponibiliza zilnic???
  Tereaca,lasa comentariile!

 • Te rog sa găsești un singur om
  care a plecat de la firmele mele și a rămas pe drumuri ? Nu mai rostogoliți lucruri neadevărate preluate de la “băieții “ care chiar au făcut și mai fac rău Buzăului ! Dacă nu cumva sunteți chiar unul dintre ei !

 • Toma ne spune cum a făcut bani fără să plătească taxe și impozite. Ăsta da model de afaceri.
  De ce nu ne spune cum a ajuns sa producă acel filtru minune? De ce nu ne spune cum a preluat acea idee ? De ce nu ne spune ce s-a ales acum de producerea acelui filtru?

  P.S. Pentru că a vândut pepeni odinioară, Toma are o slăbiciune pentru cei care vând pepeni? De aceea le dă voie să vândă la orice colț de stradă, parcă am fi în evul mediu?

 • Imi plac oamenii care au pornit de jos si au ajuns unde sunt.
  Respect si cinste lor. Iar domnul Toma e poate cel mai bun exemplu in acest sens pt Buzau.
  Numai ca are si slabiciuni ca orice om… De pilda, nu stie sa-si recruteze oameni potriviti, priceputi si merituosi cu adevarat. Privesc cu suspiciune catre unii consilieri… dealde Murgulet, Tepelus, si altii…
  Cine sunt astia???!
  Ce au facut sau ce fac astia in Consiliul ala acolo??!!
  Cu ce sunt ei utili BZ-ului si buzoienilor in aceasta institutie administrativa??
  In afara de faptul ca ridica mana ca niste robotei de fiecare data cand Toma propune ceva…
  Daca sunt oameni importanti, atunci sa apara dom-le la TV, sa ne vorbeasca, sa-i auzim si noi, care e rostul lor, ce sunt ei in stare sa faca pt BZ…
  Domnule Tereaca, ia fiecare consilier local in parte la interviuri ori de cate ori ai ocazia, ca sa vedem si noi ce poate si ce stie fiecare, cu ce e util in administratia orasului nostru, ca m-am saturat sa-i tot aud vorbind numai pe Toma si pe Apostu (singurii oficiali locali care, intr-adevar, jos palaria, chiar sunt competenti si o demonstreaza mereu ca SE IMPLICA)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.