„Cum poți trăi cu mastodontul la câțiva metri de fereastră ?”

Dumitru Popa e un buzoian care locuiește la unul din blocurile dintre Unirii și S. Haret.

A ținut să-i scrie primarului Toma (pe buzaucityreport) pentru a-l ruga să renunțe la ideea „mastodonților”.

Domnule Primar!

Cu respect vă supun atenției o problemă cu impact deosebit asupra vieții locatarilor adiacenți viitoarelor parcări metalice etajate, preconizate a se construi în zona Unirii-Spiru Haret.
Consider că este grav să se construiască acești mastodonți metalici din următoarele considerente:
1. Este un cartier de locuințe deja supraaglomerat;
2. Sunt patrulatere de blocuri cu spații interioare reduse;
3. Cum poți trăi cu mastodontul metalic etajat la cîțiva metri de ferestrele oamenilor?
4. În aceste condiții unde este intimitatea vieții private?
5. Dar poluarea sonoră, zi și noapte, pricinuită de afluxul de mașini și zgomotul elevatorului(sus/jos și translație orizontală) ?

Astfel de parcări supraetejate se construiesc acum la Slatina

Pe de altă parte, alți buzoieni, din aceeași zonă, susțin – dimpotrivă – necesitatea construirii de parcări supraetajate:

„E jale, la noi, din cauza mașinilor. Dacă se mai reduce și din parcarea de pe Bd. Unirii trebuie musai construite parcări supraetajate”.

Primarul Toma a prins bani în bugetul orașului din 2022 pentru ca o firmă să realizeze un studiu de fezabilitate privitor la amenajarea de parcări supraterane în vecinătatea/deasupra/în locul centralelor termice nefuncționale de pe Bd. Uniri Sud și Nord.

Dacă studiul va fi aprobat de consilierii locali, e posibil ca la toamnă, cel mai târziu în primăvara 2023, să se facă primele astfel de parcări în orașul Buzău.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Cum poți trăi cu mastodontul la câțiva metri de fereastră ?”

 • Sa lase parcarile pe Unirii! Sa nu mai arunce banii pe studiul de fezabilitate cu parcari din fiare ce se vor dovedi scumpe, incomode, urate, inutile. Nu sunt pentru zone rezidentiale. Buzau-Slatina!!! Nu da nimic de gandit?! Si sa intrebe si cetatenii despre oportunitatea unor decizii.

 • Bună seara!
  Studiul ca studiul… Se va face…se vor toca bani si nu de va face nimic. Pt ca nu are cum sa se facă parcare supraetajata.
  Ptimarul stie dar trebuie sa arunce „niste” bani… Idem..unirii cu Zmeeni sau cum se numește!
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Acel rastel de masini poate fi periculos pentru femei in ideea in care creeaza multe spatii ferite de priviri ce pot fi folosite pentru viol

 • E articol despre nimic… nu avea ce scrie azi despre Toma
  Se cheltuie sifoneaza 100.000 euro pe studiu si nu se face nimic…stati calmi…

 • Să renunțe la mastodonți dar să renunțe și la banda specială de autobuz și să lase parcările pe Unirii așa cum sunt !

 • E adevărat ! Cui i-ar plăcea să locuiască lângă asemenea circ ? Construcție inestetică și zgomotoasă! Doamne ferește să se producă vreun incendiu……primele afectate vor fi blocurile din apropiere. Adio liniște….
  Orașul ăsta înghesuit este deja extrem de poluat fonic, de la trafic, ambulanțe…..
  Ne-am săturat să se tragă de noi din toate părțile !

 • În elevatoarele alea urcă decât mașina, nu și dilăul care să se uite pe geam la vecini, nu ai cum altfel să dai comanda să-ți parcheze mașina. Elevatoarele alea sunt noi, exterioare, industriale. Cum trăim de zeci de ani cu lifturile din blocuri, adevărate capcane, care zguduie tot imobilul, trăim noi și cu schelele alea. Mastodonții sunt mastodonți doar dacă-i cumperi mastodonți. Ei pot fi si doar pe două rânduri, de exemplu. E în funcție de nevoie.
  Buzăul, tot, are o suprafață cât downtown-ul Chicago-ului. Nu e mic, e doar amestecat precum un terci. Dar, am mai zis, n-ai cum să-i iei bălăcestistului view-ul de milioane de la fereastră, spre alte blocuri.
  Și eu tind să cred că sunt inutile ba chiar periculoase aceste instalații. În 2 luni, la mintea care se întrevede din populație, ne înjumătățim o parte prin sinucidere, că fâșâie lifturile non-stop (sunt delicioși unii, în imaginația lor zglobie, fragmentară), o parte axfisiați în mașini. Restul orașului va muri în incendiul provocat de parcare (că dacă ia mașina foc pe parcarea de pământ, nu arde, ea strălucește frumos).

 • Ideea cu mastodontii a apărut k o alternativa la desființarea unor locuri de parcare. În consecință dacă nu vrem mastodonti atunci nu trebuie să dispară niciun loc de parcare

 • Poate o prinde careva si pe Denisa pe acolo si ne lasa in pace….

 • Domnilor critici in popor exista o vorba:si cu suflrtul în Rai si cu sula-n dansa. Daca nu face parcari sariti în sus ca de ce nu face. Daca face parcari de ce face. Eu zic asa : mergeti cu bicicleta ca nu v-a facut mamele voastre în masini. Bulevardul Unirii sa fie liber de la cap la coada. Si eu sunt sofer si am si autoturism dar prefer bicicleta sau autobuzul. Mulțumesc

 • Puneți gazon pentru câini că în gardul viu se deranjează

 • Unirii+Transilvaniei+AlMarghiloman(Dobrogeanu Gherea) … Sa fie fara parcari doar cu pista de biciclete de la un cap la altul si fara cabluri pe stalpi si masimi parcate pe trotuar. Avem si noi 2 strazi care traverseaza orasul… Macar astea pot fi impecabile

 • 1. aveti libertatea sa vindeti si sa va alegeti un cartier pe masura dvs. 2. da, vedeti pct. 1, ca blocul mai mare nu se face; 3. traiesti impacat cu ideea ca strada e mai eficienta; poate, ca o compensatie, ar putea creste putin artificial pretul apartamentelor/ chiriilor din zonele unde sunt mastodontii plasati si cred ca cu niste extra bani in buzunar o sa uiti problema, ca de obicei 4. oricum va spionam cu drona, asta e extra, pentru lunetisti 😉 5. de acord. nu le-am auzit, oare suna ca o fabrica cu toate motoarele sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.