Cum procedăm cu gunoaiele de pe marginea drumului spre Ploiești ? Autorităție spun că au un rol pozitiv!

De-a lungul vremii și mai abitir în ultimele zile cititorii au reclamat pe buzoienii.ro, site care se preocupă de problemele buzoienilor, prezența gunoaielor și a deșeurilor de pe șoseaua spre Ploiești.

„Vă rugăm, faceți ceva! E rușinos! Strică imaginea orașului nostru. Ce părere își fac oare vizitatorii orașului nostru sau cei aflați doar în trecere când la intrarea în Buzău văd asemenea munți de gunoaie ? Nu înțeleg ce fac autoritățile, de ce nu intervin ?”, e ultimul mesaj sosit pe adresa redacției, cu fotografiile de rigoare.

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a întrebat-o pe cea mai în măsură să răspundă la această problemă, prefecta Carmen Ichim.

„Da, cunosc acest aspect. Vorbim în primul rând de acele deșeuri provenite din construcții. Acestea nu sunt aruncate acolo, pe câmp, lângă șosea, ci sunt aduse cu un scop. Proprietarul terenului intenționează să construiască pe locul respectiv, dar mai întâi trebuie să-l înalțe la nivelul șoselei. Altfel, atunci când va ploua, toată apa se va strânge în curtea sau la fundația viitoarei clădiri. Deci, acele deșeuri din construcții vor avea un rol pozitiv. Problema e că pe lângă moloz, s-au găsit și alții să arunce acolo gunoaie menajere. Am luat legătura cu proprietarii și le-am pus în vedere să strângă aceste gunoaie. Altfel, riscă să fie amendați, deși nu le-au adus ei”.

În concluzie, acele deșeuri sunt tolerate de către autorități, chiar dacă riscă să strice imaginea orașului Buzău. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Un comentariu la „Cum procedăm cu gunoaiele de pe marginea drumului spre Ploiești ? Autorităție spun că au un rol pozitiv!

  • Țața Floarea și Prefectura! Halal reprezentant al Guvernului României în teritoriul județului Buzău. În lumea civilizată avizele de mediu, de sănătate, de la pompieri, de la Inspecția în construcții, certificatul de urbanism, PUD-ul, se dau condiționat de respectarea inclusiv a regulilor privitoare la organizărea de șantier. Toleranța față de depozitarea deșeurilor, reziduurilor, molozului, pe perioadă nedeterminată, în secolul 21, cu motivul că acolo cineva va supraînălța terenul viitoarei construcții care se va ridica în secolul 22, miroase a amatorism, clientelism și țățism politico-administrativ. Hai, bâști de acolo, plângăcioaso!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.