Noi detalii despre cum s-a întâmplat nenorocirea

Tânărul chipeș, de 17 ani, din fotografia de mai sus a murit ca un erou.

Încercând și reușind să-și salveze surorile de 13 și 19 ani căzute în apa unui canal abrupt de irigații.

S-a întâmplat duminică, într-o zi care fusese superbă pentru familia formată din cei cinci frați, patru fete și un băiat.

Au plecat din Costești dimineața, cu mașina, spre un canal de irigații de lângă Ianca (jud. Brăila) alături de un unchi. S-au bălăcit, au pescuit și au făcut grătar. „Ce frumos, de mult nu ne-am mai simțit atât de bine împreună”, au consimțit cei cinci frați, greu încercați de soartă în anii trecuți.

După grătar, urma întoarcerea acasă, dar unchiul a propus o scurtă siestă. Ruda mai în vârstă a ațipit, iar copiii, grijulii, ca să nu-l trezească au mers în timpul rămas să pescuiască puțin mai încolo. Dar atenție, detaliul fatal, într-un loc unde canalul nu mai avea trepte, precum în locul unde s-au bălăcit mai devreme. Ci doar maluri abrupte, iar sub nivelul apei acea mâzgă pe care aluneci ca pe gheață.

Undița surorii de 13 ani s-a prins în vegetația de sub apă. Când a tras puțin mai tare a alunecat și a căzut în apă. Cea care era cu ea, sora mai mare, de 19 ani, s-a lăsat pe burtă, cu capul în jos și a încercat să o prindă. A reușit doar să alunece și ea în apă. În preajmă se afla Bogdan, fratele de 17 ani, care n-a pregetat și a sărit în apă în ajutorul surorilor. Băiatul a izbutit cu un efort fantastic, să-și împingă, pe rând, surorile, aproape de mal, de unde au fost trase afară de unchiul trezit din somn.

Numai că Bogdan a fost secătuit complet de puteri. Cine a încercat să salveze pe cineva de la înec știe bine ce înseamnă asta. Băiatul s-a dus la fund, murind ca un erou, spre disperarea celor patru surori ale sale, care-l iubeau nespus. Două ore mai târziu, pompierii i-au găsit trupul pe fundul canalului.

Mâine va avea loc înmormântarea. La catafalcul lui, suferința e mare. Prieteni, colegi din școala generală, dar și de liceu varsă lacrimi de durere.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.