Cum s-au depășit problemele apărute la fundația șoselei

Veste bună, în curând, vor fi reluate lucrările pe str. Transilvaniei.

Soluția la care specialiștii au ajuns este izolarea/separarea zonelor mâloase de fundația șoselei cu o membrană geotextilă.

„Testele făcute au dat rezultate mulțumitoare. Strabag a comandat deja membrana geotextilă. Imediat ce va ajunge la Buzău, lucrările vor fi reluate”, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu în această seară la Campus Tv.

Lucrările pe strada Transilvaniei au fost întrerupte înainte de Paște. Proiectul – pe str. Transilvaniei – prevede (spre deosebire de Aleea industriilor și Bd. Unirii) refacerea totală a fundației. Str. Transilvaniei va fi excavată până la 70 de cm, iar apoi se vor pune succesiv straturi din mai multe materiale (înainte de a se turna asfaltul). Asta, pentru ca strada să suporte traficul greu

Strada Transilvaniei va avea de la fabrica de bere până la giratoriul de la intersecția cu Constituției și Bd. N. Titulescu (pe lângă asfalt nou) trotuare noi cu pistă de biciclete, cabluri îngropate și bandă dedicată transportului în comun (+intervenții + taxi).

Concomitent se lucrează pe Aleea Industriilor și pe Bd. Unirii (la trotuare, dinspre podul de la Mărăcineni, vezi foto mai jos).

Se lucrează la trotuare și în fața blocurilor de la Orizont și vizavi

Modernizarea Bd. Unirii + Aleea Industriilor + str. Transilvaniei reprezintă cel mai mare proiect cu fonduri europene atras de Primăria Buzău (18,5 mil.€).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Cum s-au depășit problemele apărute la fundația șoselei

  • Acum o saptamina se spunea ca imediat ce nu va mai ploua se reiau lucrarile; Daca e vorba de trafic greu, ar fi trebuit refacut terasamentul si pe portiunea Ursus-Str Stavilarului cea mai aglomerata portiune

  • Deci se va moderniza doar pana la sensul giratoriu… zona dintre sens si Bd. Unirii va ramane la fel. Chiar asa, doar cu jumatati de masura se lucreaza? Si Bd Balcescu, proiectul cu umbrele prevede doar modernizarea zonei asfaltate dintre poarta Crangului si Prefectura.

  • Nu aveți deloc dreptate. Aceste proiecte sun doar prezentate așa. Dacă ar veni cineva să spună: se modernizează str. Transilvaniei, ar fi un singur proiect ( bun). Așa cum este abordat acum, sunt mai multe proiecte (bune). Sunt proiecte bune 3 sau 4 in 1. Ne bucurăm și noi mai mult….. Și mai des. Adică un proiect bun pe săptămână. Apoi reluăm. Daca sunt probleme in proiect (proiectare), e mană cerească. Suntem apărați de necazuri de echipa profesionistă de la Primărie astfel încât să nu ne simțim abandonați printre șantiere . Nu știți nimic.

  • Echipa Profesionista la Primarie ??? 🙂 mai Anonim da-ti seama la vorba , profesionistii au plecat de mult si ma opresc aici .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.