Cum se apără tinerii aflați în casa în care Valentina a ars de vie

Cinci tineri s-au aflat sâmbătă dimineața la ora 06.00 în apartamentul de la etajul 9 în care Valentina Nica a ars de vie.

Cosmin Dan, incendiatorul, Radu Clonț și Alexandru Naum, prietenii lui Cosmin Dan, Anisia Dinu, iubita lui Cosmin Dan, și Antonio Măcelaru, un puști de 15 ani, amic cu Anisia Dinu.

La cel mai important termen al procesului, cel al audierii martorilor, puștiul Antonio Măcelaru a făcut trei declarații bombă în fața judecătoarei.

„De cum a intrat pe ușă Cosmin Dan a strigat către Valentina îți dau foc și te omor. Foarte nervos și violent a luat-o imediat la bătaie.

„Cosmin Dan a sunat la telefon și a zis să-i aducă benzină ca să-i dea foc Valentinei”

„Când a intrat pe ușă Radu Clonț a zis „ia benzina și dă-i foc”. Radu Clonț i-a dat lui Cosmin Dan și bricheta albă cu care a aprins focul”

Dacă judecătorii vor lua de bune spusele lui Antonio, atunci Cosmin Dan va primi cel mai probabil închisoare pe viață (crimă cu premeditare și violență), iar unii dintre cei aflați în apartament riscă să fie acuzați de procurori de complicitate/instigare/participare la crimă.

Ce luptă juridică se va da în continuare

Șansa celor enumerați mai sus e să convingă judecătorii că spusele lui Antonio Măcelaru nu sunt adevărate. Reporterul buzoienii.ro, care a urmărit cazul, a primit deja mesaje de la cei aflați în apartamentul groazei.

„Antonio Măcelaru minte. Nu trebuie să puneți bază în ce spune el. Și-a schimbat de la începutul anchetei în mai multe rânduri declarațiile. Probabil e influențat. A fost speriat în timpul anchetei, iar acum spune ce-i dictează procurorii. De ce-ar fi crezut Antonio și nu noi, ceilalți 3-4 care am fost acolo și care avem declarații asemănătoare ?”, e mesajul transmis către reporterul buzoienii.ro și care va fi prezentat la următorul termen și judecătoarei.

„Antonio a băut și el votcă, iar la un moment dat a și vomitat” – Anisia Dinu, în fața judecătoarei, cu scopul de a atenua/anula spusele puștiului

Mingea e la procurori

Deși joacă în aceeași echipă – Cosmin Dan, Radu Clonț, Alexandru Naum și Anisia Dinu – nu sunt încă perfect sincronizați, iar declarațiilor lor au scăpări. Dacă ar dori, procurorii – printr-o anchetă specifică – ar putea stabili lesne adevărul și implicarea fiecăruia în întâmplarea teribilă care suscită încă interesul buzoienilor – la opt luni de la eveniment.

Domnilor magistrați, e nevoie ca opinia publică să afle adevărul, iar acest caz să-i determine pe tinerii Buzăului să nu se mai joace cu focul și cu viața altora.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Cum se apără tinerii aflați în casa în care Valentina a ars de vie

  • Domnul Procuror i-a adus la cunoștiință puștiului de 15 ani ca a schimbat 3 declarații , toate in mod diferit . Nu mai este credibil pustiul , dar spune ce vrea știind ca este minor nu poate pății nimic .

  • Maine poimaine te avanseaza toma vreun procuror sau jurist pe la primarie
    Ehe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.