Cum se va intra în posesia Paștilor și a Sfintei Lumini. Ajutor pentru preoți

Polițiști locali și naționali, jandarmi, pompieri și militari vor ajuta sâmbătă, după ora 20.00, la distribuirea Sfintei Lumini de la biserici către case și blocuri.

Ministerul de Interne a încheiat azi un acord cu Patriarhia Română.

Credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să formeze grupuri mai mari de trei persoane.

La bloc, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară.

În Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare.

Pâinea Binecuvântată (Paștile) va fi distribuită credincioșilor vineri și sâmbătă în vecinătatea bisericilor din țară. Enoriașii trebuie să păstreze un metru distanță precum la magazin. Preoții și voluntarii, dar și forțele de ordine, vor avea grijă să se păstreze distanța socială.

Vezi mai jos acordul dintre MAI și Patriarhia Română.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță noi măsuri valabile pe perioada stării de urgență

Declarație a Ministrului de Interne, Marcel Vela (sursă video: TVR) –>> https://bit.ly/3b8t2qJ

Publicată de Adevărul pe Marţi, 14 aprilie 2020

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Cum se va intra în posesia Paștilor și a Sfintei Lumini. Ajutor pentru preoți

 • Polițiștii vor fi dotați cu brichete sfințite și vor purta, în loc de sapca regulamentară, coifuri din staniol, pentru a fi recunoscuți drept Ceicareîmpartlumină. Se vor opri la fiecare capăt de stradă și colț de bloc de unde, cu evlavie, vor țipa scurt Nino-Nino! de trei ori, făcându-și cruce cu girofarul aprins. Cetățenii credincioși sunt rugați, pentru o mai scurtă identificare, să răspundă cu un banc cu polițiști, la alegere. După care pot lua lumină, cu lumânarea sau lanterna, după posibilități. Programul se va încheia dimineața, la spital, cu o frumoasă coadă la singurul ventilator funcțional. Tămâia, din partea casei!

 • Nu mai este mult pana o sa-i vedem pe politisti, pompieri si jandarmi umbland cu cadelnitza pe strazile frumosului nostru municipiu.
  Vad ca deja se fac pasi importanti ptr cooptarea lor in activitati comune cu BOR……[Leo]

 • Ridicol maxim.

 • Prima mare greșeală a guvernului.
  Raed Arafat nici nu a mai iesit cu Vela sa anunte ce a anunțat. Dacă vor apărea mii de cazuri si sute de morți, vineri si sambata se va sădi mladița răului. E plină istoria de decizii greșite ale bisericii creștine. Dumnezeu vine singur la cei credincioși nu ii asteapta pe crestini intr o construcție omenească. Așteaptă-L cu o lumânare aprinsă în casa ta si o sa vina. Ce crezi ca daca ai pacatuit un an intreg si daca te duci la biserica in noaptea de Înviere iti da Dumnezeu binecuvântarea pentru inca un an de netrebnicii si iti dă startul la băgat in tine mâncare până te ia cu ambulanța?

 • Mi se pare de un comic burlesc ! Nu știu cum guvernanții actuali au putut să-și dea cu stângul în dreptul … Cum se va desfășura ceremonia Invierii la comune și sate, unde , nu-i așa,nu prea verifică nimeni ? Sau în anumite cartiere buzoiene… Oare de asta se tot spune că vom atinge vârful pandemiei DUPA Paște? Ne chinuim o lună ca să risipim într-o zi? Cine are de câștigat ? COVID-ul, desigur și umbra lui, doamna cu coasa… Cum au reușit credincioșii romano-catolici să celebreze Paștele atât de ordonat, civilizat și profund – iar noi, ortodocșii nu ? Si-a impus oare BOR-ul punctul de vedere și Guvernul Orban a cedat electoral ?!…

 • Domnii politisti, ca sa poata pastra separarea sociala regulamentara de 1,5m, vor imparti lumina de la distanta, lipind lumanarea de varful bastonului. Daca lumanarea se va desprinde, vor folosi bastonul conform procedurii pana vor iesi scantei, iar focul sfant se va reaprinde de la sine…

 • Sunt tare curios sa stiu daca politistii se vor deghiza in popi si vor umbla cu cadelnita prin cartier sau popii se vor degiza in politisti si jandarrmi si vor tine slujbele cu pulanul si sprayul lacrimogen………Mai oameni buni,fiti crestini cu “scaun la cap” si faceti-va fiecare datoria asa cum ati invatat. Oricum,se pare ca la noapte o sa ploua,ca sa impace “si capra si varza”!

 • S-a schimbat modificarea. Nu mai vine jandarul cu lumanarea si cu punga cu Sf Pasti. S-a sictirit șeful de la Coroceni. Cica ne infectam cand luam lumina. Covid-19 se transmite prin flacara de la lumanare…..[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.