Cum sunt caloriferele din școlile, liceele și grădinițele din Buzău

„Ieri a fost puțin frig, dar azi e bine”, i-au răspuns reporterului buzoienii.ro elevii din câteva clase ale Școlii nr. 15 din Buzău.

„Acum e bine, nu sunt probleme. După ce o să închidem și ușa se va mai încălzi în clasă”, au opinat și cadrele didactice.

La Școala nr. 15, Liceul Pedagogic, GPP 4 și 8, aflate la capătul sistemului centralizat caloriferele sunt călâi, cum se zice în popor.

„Mai aproape de punctul termic, cum e școala nr. 7 din Dorobanți, caloriferele frig. Doamna director de acolo ne-a rugat să mai reducem, dacă se poate, pentru că e foarte cald în clase”, a precizat Aurel Gubadru, directorul RAM Buzău.

Problemele au apărut de luni când cazanul cel mare de la PT 4 Dorobanți s-a defectat, iar repunerea lui în funcțiune se va face, după ultimele informații, duminică. Deocamdată R.A.M. se folosește de cazul mic, care livrează căldură – în regim de avarie – la școli pe timpul zilei, iar la apartamente seara și noaptea.

Nu sunt probleme în Micro XIV, centru și Micro III – care au sisteme independente de producere și transport a agentului termic.

Se lucrează la realizarea centralelor proprii

Sunt, într-o primă fază, 12 unități de învățământ din Buzău care vor avea din această iarnă centrale proprii pe gaz. Lucrările cele mai avansate sunt la Colegiul Tehnic – unde e posibil chiar de mâine să se pornească noua centrală termică.

Centrală Colegiul Tehnic. Mâine, dacă muncitorii firmei de instalații, vor fi gata se va consemna o premieră la Buzău. Primul liceu din oraș cu centrală proprie pe gaz

După cele 12 unități, la rând vor veni și celelalte, astfel încât până la primăvară toate școlile, liceele, grădinițele și creșele din Buzău vor avea centrale proprii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Cum sunt caloriferele din școlile, liceele și grădinițele din Buzău

  • Comparatia sa o faceti cu temperatura din biroul primarului!

  • Atenție la redactarea articolelor!

  • Rusine, bataie de joc. Felicitari domnule primar, felicitari RAM

  • Minte dl Gubandru. Copilul meu învață la Sc 7 și e frig, au stat cu gecile pe ei. Chiar nu le e rusine sa minta in halul asta când copiii și oamenii îngheață de frig in case și scoli???

  • Ioana copilul meu învață tot la școala nr. 7 și este foarte cald.

  • De unde mai Horia caldura cand sistemul de caldura e picat , esti nebun ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.