Cum sunt „stricați” în aceste zile mii de copii normali

„Da! S-a ajuns până acolo! Avem copii care nu mai participă la ore. Sunt acasă, pe telefon, tabletă sau laptop. Nesupravegheați de părinți, au fost corupți de jocurile de pe aceste dispozitive”.

Adevărul de mai sus i-a fost confirmat de mai multe cadre didactice reporterului buzoienii.ro. Se întâmplă peste tot: în ciclul primar, în gimnaziu și la liceu. Au descoperit-o și mulți părinți. Unii trăiesc în aceste zile un adevărat coșmar. Copii normali până acum câteva săptămâni, au devenit peste noapte dependenți de jocuri!

Dușmanul din umbră

Mass-media a bătătorit în ultimele luni (doar) cazul elevilor de prin rural care nu au acces „la educație”. Pentru că nu au mobile, tablete ori internet.

Dar despre răul pe care îl fac aceste dispozitive, îndeosebi asupra celor mai mici elevi, până acum nu s-a scris/vorbit aproape deloc. Iar cazurile de dependență nu sunt câteva, în realitate ne confruntăm cu un fenomen. Ascuns deocamdată sub preș.

Vremea „de aur” a jocurilor. Copiii sunt ținuți în casă de pandemie și de iarnă. Cu telefoane performante la dispoziție și, adesea, nesupravegheați (de părinții plecați la serviciu ori de bunicii țintuiți în casele lor de teama Covid).

Drogul celor mici

Se știe, cele bune se prind greu de copii. În schimb, alea rele se iau imediat. Contagiune. Pe diversele grupuri de whatsapp sau direct, în privat, copiii schimbă între ei, mai puțin teme și rezolvări, ci jocuri și impresii. Ele, jocurile, sunt ca un drog. Creează dependență. Cu efecte deloc de neglijat asupra minților celor mici.

Sunt oameni maturi posedați (fără șansă de a scăpa) de acest drog. Cum să lupte cu așa ceva mintea unor copii de 6-10 ani ?

Speranță

„Dă Doamne, să se reia școala!”. Adică școala la școală, cu prezență fizică și fără mobile.

E speranța/dorința cea mai mare pe care o nutresc unii părinți aduși la disperare de contaminarea copiilor cu virusul jocurilor.

Rămâne de văzut, dacă de luni, după ce vor fi trecut alegerile (și pe fondul cazurilor mai reduse din ultimele zile) guvernanții vor da vestea așteptată: „Reîncepe școala!”.

loading...

Un comentariu la „Cum sunt „stricați” în aceste zile mii de copii normali

  • Felicitari Guvernului Meu!!!
    A gasit cea mai sigura modalitate de a forma o viitoare generatie de analfabeti si debusolati.
    Onlinistii de azi, neispravitii de maine! Multumim din inima partidului, in frunte cu secretarul sau general Herr Reichsmarschall IohanniSS!
    Asa se va realiza noua generatie progresista care va schimba radical viitoarea Romanie.
    Ole!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.