Cum vede Toma rezolvarea cu Austria și Schengen

„M-a mâhnit foarte mult ce li s-a întâmplat românilor. Nu sunt cetățeni de mâna a doua, nu e deloc în regulă ce s-a întâmplat”, a spus Toma la Campus TV când a fost întrebat despre evenimentele de săptămâna trecută.

Toma: „Eu aș fi făcut altceva”

„Dacă aș fi fost sus acolo, la nivelul deciziilor în stat, eu aș fi făcut altceva. I-aș fi chemat la mine pe băieții ăștia, austriecii care sunt în România, cărora le-am dat petrolul și gazele, pădurile, băncile etc. Le-aș fi zis, „mă, mergeți la ai voștri acolo, la președinte, la prim-ministru, la cine trebuie, și rezolvați problema. Voi mâncați aici în România o pâine mai bună decât românii”. Cred că ei, austriecii de la noi, ar fi avut mai mult succes decât noi în în acțiunea asta de lobby”.

În privința boicotului, Toma crede „că la nivel guvernamental ar fi o greșeală, dar că la nivel personal se poate acționa. Vin din business, firmelor austrice nu le va conveni deloc când le vor scădea veniturile. Austria a câștigat foarte mulți bani din România”.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Cum vede Toma rezolvarea cu Austria și Schengen

 • Oare ce sfaturi si-o fi dat atunci cand a reusit performanta ca, dupa 25 de ani de activitate in mediul privat, cu o mica intrerupere parlamentara buna la boost-ul afacerilor in general, sa inchida un snop intreg de firme?!?
  Ce legatura au aia de la banci (de ex) cu conditiile tehnice din vami, pentru aderarea la Shengen? Ce legatura au aia care au investit si dau salarii la romani cu cei care, exact, au inchis firme luate pe trei lei si-o caruta in anii 90, lasand sute de salariati pe drum???
  Doamne fereste de asa conducator, ca d-aia m-am si dus la dracu in praznic, departe de alde astia!

  Răspunde
 • Dacă rezolvarea cu „Austria și Schengen” o vede precum a văzut „rezolvarea” Apcarom (fosta „Metalurgica”), mai bine totuși să nu-l întrebăm pe domnul Toma!!
  Cam așa vede dânsul diplomația: „mă, mergeți la ai voștri acolo, la președinte, la prim-ministru, la cine trebuie, și rezolvați problema. Voi mâncați aici în România o pâine mai bună decât românii”.
  Eu unul sunt lămurit!
  Și i-aș mai spune domnului Toma, că și dânsul, alături de colaboratorii de la Strabag, cărora le-a pus la dispoziție ( contra cost, bineînțeles) imobile de la Apcaom, mănâncă aceeași pâine mai bună decât românii!!

  Răspunde
 • Faci confuzie @Impartialule,Apcaromul nu are nicio legătură cu Toma. Fostul APCAROM este actualul Voestalpine Railway Systems Romania sau VAE Apcarom, tot o firmă austriacă, de succes,
  poate ai vrut să spui Grup Romet sau probabil Aromet și de aici confuzia.

  Răspunde
 • Tot voi, politicienii, le-ati dat toate resursele pe nimic si de asta mananca o paine mai buna ca romanii. Si doar nu o sa-si cheltuiasca banii pe lobby pentru noi corporatiile austriece, o fac tot pentru interesul lor daca o fac. Ei mananca o paine buna de aici si fara schengen.

  Răspunde
 • Ok, scuze domnul Gicu, Grup Romet/Aromet! Mulțumesc! Bine atunci că nu a fost (și) Apcarom! Deci, se putea și mai rău!

  Răspunde
 • Dl. Toma sa se abtina de la discutii atat de inalte. E doar un Primar de oras(el).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.