Cum vrea Toma să mai facă niște economii. Doar 4 zile pe săptămână ?

Cu bugetul redus la Primărie din pricina pandemiei (firmele afectate de criză plătesc mai puține impozite), primarul Toma e nevoit să umble (și) la cheltuieli.

Edilul șef speră că va face o economie de 1 milion de euro pe an – diminuând cu 25% salariile polițiștilor locali.

C-tin Toma: „Vor munci mai puțin, doar patru zile pe săptămână. Vor primi, e drept, și mai puțin bani. Deocamdată decizia e doar până pe 11 februarie când ar urma să fie redeschise școlile. Vom vedea atunci ce hotărâre vom lua, dacă această situație se va prelungi pe tot anul”.

Reamintim, Toma are „meci” de la începutul mandatului cu agenții locali de la pază – când în urma raportului Curții de Conturi a încercat, fără succes, să-i disponibilizeze în două rânduri.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Cum vrea Toma să mai facă niște economii. Doar 4 zile pe săptămână ?

 • Nea Tomita, afara cu ei, si daca e vreun gardian public pe aici (ca asta sunt, gardieni publici) duceti-va bă la munca ca aveti bardahanul plin, gafaiti si cand stati degeaba
  La munca bai!
  Ne am saturat sa platim gardieni publici, asistati sociali
  La matura pe strada.

 • Este adevărat. La ușile primăriei prea mulți polițiștii locali pazesc intrarea. Nu fac mai nimic

 • Bravo, domnule Toma, dar nu este de ajuns. Am fost la primărie, intrarea dinspre platou, și erau trei gardieni de serviciu. Trei!!! Pe bune?! De ce?! De ce atâta risipă?
  Limitați și numărul de kilometrii parcurși cu mașinile din dotare. Se plimbă aiurea prin oraș, fără să observe nereguli. Puneți-le sistem de monitorizare GPS pe mașini, așa cum există în privat, iar cheltuielile și eficiența lor vor crește.
  Nu avem nevoie de gardienii publici. Nici la paza școlilor, unde pot fi angajați paznici care să fie în serviciu doar pe timpul cursurilor, în rest monitorizare video și sistem de alarmă.
  Un gardian public paznic câștigă peste 3.000 lei net/lună, la care se adaugă alte cheltuieli, deci primăria plătește în medie/lună/gardian public paznic peste 7.000 lei.
  Domnule Toma, luați exemplul de la Oradea: la o populație de vreo 200.000, există vreo 67 de gardieni publici cu tot cu șefi. La noi sunt vreo 400, la o populație de vreo 125.000 de locuitori.
  Nu măriți taxele pentru a-i ține pe unii angajați degeaba, ci doar pentru investiții.

 • Sunt politisti locali care mai sunt si pensionari MAI sau MApN . Cu astia ce faceti domn Primar ? Este normal sa mai fie platiti inca o data din banul public ?

 • Auraș, inițiază un sondaj on-line pe acest site cu întrebarea: „Doriți desființarea Direcției poliție locală din cadrul Primăriei municipiului Buzău? Răspunsuri: Da. Nu. Nu știu.”
  Atât timp cât noi, cetățenii, cât și firmele din Buzău plătim taxe și impozite ar trebui să avem dreptul să decidem cum se cheltuie banii.
  Afară cu gardienii publici!

 • La scoli, spitale, institutii, ar trebui tinuti la usa, insa pe salariul minim. Asta ca sa nu dea ocazia institutiilor sa faca cine stie ce contracte nesimtite.
  Se poate experimenta si cu 2-3 pe patrulare, dar pe jos, nu cu masina, si sa vedem cate amenzi dau pentru aruncat gunoaie pe strada, parcari pe trotuar etc. Daca presteaza, tinuti 7-8 asa. Daca nu, dati afara si aia 2-3 initiali. Primariile ar trebui sa aiba autonomia in sensul asta.

 • Sună mai bine, în euro?

 • Chiar nu va dati seama cei ce vorbiti de desfiintarea Politiei Locale , de trimis acasa , DE CE NU A FACUT-O TOMA PANA ACUM ???????????????????? SIMPLU !!!!!!!!!! PENTRU CA ESTE ILEGAL ,,EL VREA SA FACA MEREU LUCRURI ILEGALE CA L AFIRMRLR LUI ,DAR AICI NU MERGE , CE E ASA GREU DE INTELES. CAND IA DAT AFARA PENTRU 2 ANI DE LA PAZA A ANGAJAT FIRMELE DE PAZA ???? ALE CUI ????? DUPA PIERDEREA PROCESELOR A FOST OBLIGAT SA-I PUNA LA LOC LA PAZA ,,,LUCRURILE NU SE FAC ASA PESTE NOAPTE ,,,TREBUIE GANDIT BINE , NU ASA CA LA FIRMELE LUI PRIVATE CARE NU MAI SUNT

 • stelu gardianu’ cumva? Vezi-ți de treaba ta! Aveți zilele numărate…
  A trebuit să îi reangajeze pentru că așa a vrut o judecătoare, nu pentru că așa spune legea clar. Au fost alte interese atunci, nu interesul cetățeanului care nu are nevoie de acești paraziți.

 • stelu, sefu’ la sindicatu’ gardienilor, mai precis….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.