Cum vrea Toma să rezolve problema apei de ploaie la Buzău

E un proiect aproape futurist prin care buzoienii și Primăria Buzău să nu mai plătească apa de ploaie.

C-tin Toma: „Ideea mea e ca apa de ploaie să nu mai ajungă în canalizarea orașului și apoi la stația de epurare. În acest caz ea se contaminează și trebuie să plătim pentru tratarea ei. De ce n-am duce apa de ploaie în canalul Iazul Morilor ? Iar de aici să alimentăm cu apă lacurile din Buzău. N-am mai plăti apa de ploaie și, în plus, am putea-o folosi la irigarea spațiilor verzi din parcuri. Am face, astfel, o dublă economie!”

Cele mai mari facturi la apa de ploaie le plătește Primăria Buzău – pentru apa care cade pe străzile, trotuarele și parcările din oraș

Primul demers. Solicitare către ministerul Agriculturii

În acest moment, canalul Iazul Morilor care curge prin conducte subterane aparține ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare), agenție a Ministerului Agriculturii.

C-tin Toma: „Am vorbit cu noul ministrul al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru a ne da nouă, Primăriei Buzău, canalul Iazul Morilor. Chiar acum lucrez la memoriul scris, prin care vom face această solicitare”

Canalul Iazul Morilor intră în conducte subterane în zona autogării – Galeria Mall
Iese din nou la suprafață în zona străzii Horticolei, după calea ferată spre Rm. Sărat

Dacă ideea preluării apei de ploaie de către Iazul Morilor e ofertantă și convenabilă probabil pentru toată lumea, e de văzut apoi, inginerește, cum va putea fi ea pusă în practică.

Primarul Toma susține că un astfel de proiect ar putea fi finanțat de Uniunea Europeană – care sprijină aceste inițiative verzi.

Mai mult, Toma afirmă că această idee ar trebui să fie un „proiect de țară”, aplicabil nu doar la Buzău, ci în multe alte orașe din România.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Cum vrea Toma să rezolve problema apei de ploaie la Buzău

 • si cum strangem toata apa din oras??? Ar trebui o canalizare paralela cu cea de apa menajera!!! Macar pe proiectele in executie adica strazile in constructie , a fost prevazuta???Daca nu, nu vad cum se va realiza acest proiect

  Răspunde
 • Foarte bine! Dupa ce se termina capitolul ,,asfaltari”,facem santuri cu tevi din Crang.Unirii sud,Centru etc spre Iazul Morilor!…Buna idee!Sau poate ca dupa modelul, Sacul galben, fiecare asociatie de proprietari va colecta apa de ploaie in Butoiul verde…

  Răspunde
 • Urmează taxiuri-drone, apoi teleportarea…..

  Răspunde
 • Sunteți răutăcioși. Captează apa de ploaie cu umbrele d-alea de la nordici de țâșpe mii de euro bucata și o transportă la iazul morilor cu autobuzele electrice.

  Răspunde
 • Ori toate strazile si trotuarele, terasele blocurilor si acoperisurile tuturor cladirilor din oras ori n-ai cum sa separi contorizare. Mie imi este ca iar ne procopsim cu un fond european de sta matza-n cot, genul marcaje Transilvaniei sau, cea mai grozava, gatuirea celui mai lung si utilizat bulevard, Unirii, de la 3 benzi pe sens pe alocuri – 2 peste tot, la O SINGURA BANDA pe sens. Ca Uniunea… Toma tine in mod special sa asculte doar la Inalta Poarta, situatie in care, ca si la Referendumul tembel, ii prevad picaj politic fix in cap la fix urmatoarele alegeri.

  Răspunde
 • Noaptea ce visa , ziua promitea !… Sunt destule promisiuni nefinalizate ! Marea problema a orasului sunt locurile de parcare ! A promis parcari etajate , spraterane/subterane , modulare . etc.
  A facut multe sensuri unice , a luat din carosabil , l-a vopsit si l-a vandut !

  Răspunde
 • Gura lumii,, nu o poți astupa nici măcar cu c…..t,, daca nici Toma nu a făcut nimic bun pentru Buzau ?,,, Atunci ar trebui ales iarăși Boscodeala, poate se mulțumesc si cei care spun ca nu au unde parca mașinile .

  Răspunde
 • Chiar nu poti multumi pe toata lumea d-le Toma! O demonstreaza comentariile de mai sus. Eu personal cand ma uit cat se plateste la o scara de bloc apa de ploaie, adica vreo cativa banuti de apartament – 6.32 lei la un bloc, ma minunez cate comentarii rautacioase se pot naste! Offff…cat de rai putem fi?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.