„Cumpărarea unei mașini trebuie să fie o bucurie, nu începutul unui chin”. Iată ce demersuri întreprinde deputatul Sebastian Radu

Sebastian Radu vrea să simplifice procedura de înmatriculare a unui vehicul în România.

Deputatul PSD Buzău a inițiat un grup de lucru prin intermediul căruia a pus față în față pe reprezentanții autorităților din domeniu.

Prima rundă de discuții a avut loc azi în Parlamentul României, în sala Grupului PSD din Camera Deputaților.

„Am inițiat și constituit acest Grup de lucru deoarece consider că procedura de înmatriculare a unui vehicul ar trebui să fie pentru oricine un moment de satisfacție în urma achiziționării acestuia și nu începutul unui chin. În România, procedura este greoaie și de cele mai multe ori frustrantă. Pentru că suntem într-o permanentă încercare de a ne alinia la standardele europene, deși nu există o procedură unitară pentru înmatricularea unui vehicul în cadrul Uniunii, totuși ar trebui să depunem eforturi pentru a ajunge în apropierea statelor care au făcut din acest proces unul mult mai simplu și mai comod pentru cetățean” – Sebastian Radu

La aceste prime lucrări au participat doamna chestor Alina Dragomir, Directorul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, domnul Dincă George-Adrian, Director al Registrului Auto Român împreună cu domnul Bucur Cristian, Director tehnic la aceeași instituție, domnul Teodor Iulian Gheorghe, Director General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, Comisar șef de poliție Aurel-Cătălin Giulescu, Șef Oficiu la Oficiul Responsabilului cu Protecția Datelor Personale, Comisar-șef de poliție Dumitru-Florin Baba, Director în cadrul Direcției pentru evidența persoanelor și administrarea bazelor de date. Deoarece subiectul suscită interes din partea parlamentarilor, Grupului de lucru s-au alăturat deputații de Buzău Ionela Viorela Dobrică și Dănuț Păle, doamna senator de Buzău Liliana Sbîrnea, deputatul de Ilfov Constantin-Cătălin Zamfira și Tudor Ciuhodaru, deputat de Iași. Alți colegi, deși nu au putut fi prezenți fizic și-au afirmat dorința de a transmite puncte de vedere în legătură cu subiectul abordat.


Acte necesare la inmatriculare

Dezbaterile din cadrul întâlnirii au durat peste două ore, timp în care s-au ridicat probleme legate de documentația necesară îmatriculării unui vehicul, de modul de efectuare a plăților legate de aceasta, de timpul necesar unui cetățean pentru a parcurge toată procedura. Cea de marți fost doar o discuție preliminară, pentru soluții viabile fiind necesară o analiză atentă a cadrului legislativ, a resurselor umane și logistice și a posibilitățior de îmbunătățire a întregului proces. Reprezentanții autorităților invitate au fost foarte activi în timpul întâlnirii și au indicat cu ce probleme se confruntă la ora actuală, au propus variante de rezolvare pentru o parte dintre acestea și și-au afirmat deschiderea și dorința de a coopera pentru a îmbunătăți serviciile publice oferite cetățenilor. În același timp și parlamentarii și-au exprimat disponibilitatea de a înlesni dialogul dintre instituțiile pe care cei prezenți le conduc și legislativ.

„Consider că împreună cu specialiștii în domeniu și colegii mei din Camera Deputaților și Senat putem dezbate și propune soluții pentru a face ca un proces, în acest moment amplu criticat de cetățeni, să devină unul mai simplu și mai eficient. Practic, atunci când îți cumperi o mașină, să te bucuri, în loc să te gândești la hățișul de documente, drumuri și ore petrecute la cozile pe care le ai în față.”- Sebastian Radu.

Lucrările Grupului pe tema simplificării procedurii de înmatriculare a unui vehicul vor continua cu alte întâlniri între cei care au participat la discuția inițială, dar și cu eventuale discuții purtate cu autorități locale, care cu siguranță pot veni și ele cu soluții.

loading...

Un comentariu la „„Cumpărarea unei mașini trebuie să fie o bucurie, nu începutul unui chin”. Iată ce demersuri întreprinde deputatul Sebastian Radu

  • Luati exemplu Franta.documentati.va ca edte foarte simplu aici sa inmatriculezi o masina

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.