Cunoscut buzoian, mărturie după ce a avut coronavirus

Tip cu bun simț și o bibliotecă parcursă, buzoianul Călin Iosif a povestit azi pe facebook propria-i experiență după ce a contractat coronavirus.

Deși e suferind cronic de leucemie, Iosif a trecut relativ ușor peste boală, astfel că, la final, a concluzionat că „dracu nu-i totuși așa de negru”.

„Am trecut prin experiența Covid19!
Totul a început acum aproape patru săptămâni.
Primele simptome le-a avut soția mea, Nadia.
Și așa cum se-ntâmplă în cele mai multe cazuri, nu ne-am gândit că ar putea fi chiar covid și am încercat să ne doftoricim singuri.
Simptomele au fost ușoare: temperatură până în 38 de grade, puțină tuse seacă, transpirații nocturne. Era o boală pe care o puteam duce „pe picioare”.
Am avut totuși inspirația să ne izolăm de restul familiei.
După o săptămână ne-am dus să facem teste. Pentru amândoi au fost pozitive.
Ținând cont de istoricul meu medical (leucemie cronică de vreo 17 ani), mi s-a propus internarea, pe care am acceptat-o, la Infecțioase, la Gârlași.
Am stat exact 14 zile în spital. În ciuda situației, am avut o experiența pozitivă: cadre medicale prietenoase, atente, profesioniste, mâncare de catering, bună, curățenie la un nivel decent.
Mulțumesc pe această cale doamnei dr. Răduță pentru profesionalism și implicare ca și întregului personal medical de la Infecțioase.
Comorbiditățile de care se tot vorbește sunt foarte individualizate în contextul bolii și nu constituie decât în situații cu totul excepționale un factor agravant.
În încheiere vreau să-i atenționez pe toți care iau prea în ușor această boală, că este totuși o boală, și dacă vreți să nu treceți prin astfel de experiențe care numai plăcute nu pot fi, feriți-vă pe cât puteți, protejați-vă cu mască, la primele semne izolați-vă de cei apropiați și evitați contactul direct cu alții.
Totuși, dracu’ nu-i chiar așa de negru, păstrați-vă optimismul și veți reuși să depășiți mai ușor situația.
Vă urez numai bine
”.

Călin Iosif e și unul dintre liderii informali ai comunității rrome la Buzău

loading...

3 comentarii la „Cunoscut buzoian, mărturie după ce a avut coronavirus

  • Va salut, domnule profesor! Am avut onoarea sa invat istorie de la Domnia Voastra in liceu. Multa sanatate va doresc!

  • Haida bre!Ati inceput???Mai Auras …!

  • Nu inteleg, la ce te referi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.