Curent electric, ajutoare în bani, drumuri cu asfalt, asistență medicală. Iată cum se implică CJ Buzău în ajutorarea romilor din Râmnicelu

CJ Buzău va încerca atragerea unui proiect generos, de peste 120 de miliarde de lei vechi – fonduri europene, destinat modernizării comunei Râmnicelu.

În localitatea situată la 4 km est de orașul Rm. Sărat  aproape jumătate din cei 4800 de locuitori sunt de etnie romă.

Până în 1964, satul Râmnicelu s-a numit Obidiți, tocmai pentru că localnicii au dus-o de-a lungul vremii foarte greu.

Cum Uniunea europeană acordă o atenție deosebită comunităților sărace și marginalizate, CJ Buzău va căuta să profite de beneficiile materiale și educațioane ale unui proiect cu fonduri europene la care contribuția locală va fi de doar 2%.  

Dacă proiectul va fi declarat eligibil,m iar șansele sunt foarte mari, comunitatea locală va fi puternic susținută:

 • extinderea sistemului de alimentare cu energie electrică

 • branșarea la sistem a locuințelor celor mai săraci localnici

 • înființarea de drumuri asfaltate

 • subvenții pentru cei mai săraci

 • haine și încălțăminte pentru 50 de preșcolari

 •  afterschool și tabere pentru școlari

 • asistență socio-medicală pentru o mie de persoane

 • sprijin financiar pentru localnicii care își vor deschide o mică afacere

 • acte de proprietate

 • cursuri de formare profesională și de antreprenoriat

Pentru aprobarea proiectului ce poate fi consultat pe larg dând click AICI consilierii județeni au fost convocați mâine de la ora 12.00 într-o ședință extraordinară.

Tot mâine, în aceeași ședință, consilierii vor fi chemați să aprobe și proiectul, de asemenea cu fonduri europene, de modernizare a clădirii deteriorate a fostului Spital Brătianu de pe Bd. Nicolae Bălcescu. Proiectul ce prevede înființarea în clădirea ce va fi reabilitată a unei secții exterioare a Muzeului Județean poate fi consultat dând click AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Curent electric, ajutoare în bani, drumuri cu asfalt, asistență medicală. Iată cum se implică CJ Buzău în ajutorarea romilor din Râmnicelu

 • Astia sant nebuni !! Cu ce o sa plateasca tiganii aia curentul, chiar daca vor fi bransati gratuit.Asa au facut niste prosti o investitie in canalizare ,undeva mai sus de gavanesti ,pe la mosesti, intr-o localitate carte arata ca dupa bombardament si cu trei sferturi din case parasite.Da,au facut canalizare, intr-o localitate aproape parasita .Iar cei ramasi ,majoritatea pensionari, sant prea saraci ca sa-si faca w.c in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.