Cursă de trăpași ca pe hipodrom. Vezi VIDEO

Sunt imaginile zilei de la Buzău postate de Smeeni.com.

Câțiva tineri amatori de hipism, din Buzău și Brăila (comuna Cireșu) și-au dat întâlnire pentru o cursă pe un câmp dintre satele Călțuna și Udați – Lucieni.

Răzvan Nicula, un tânăr care popularizează evenimentele din Smeeni, a filmat la sol, dar și cu drona.

Mai multe informații puteți citi pe smeeni.com (CLICK AICI).

Dacă evenimentul – cursa de cai de la Smeeni – va fi popularizat, iar numărul competitorilor va crește, atunci ar putea atrage public din tot județul.

Ineditul, dar și atractivitatea cursei de cai, s-ar putea transforma de la o joacă la ceva serios.

Foto de colecție, 1902, Buzău

În perioada interbelică la marginea orașului Buzău a existat un hipodrom amenajat de Alexandru Marghiloman, numit și „părintele hipismului românesc”.

Numele străzii („Hipodrom”) se păstrează și astăzi, iar terenul (spatele fabricii de zahăr înspre fosta colonie „Petrom”) fostului hipodrom este cultivat acum cu lucernă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Cursă de trăpași ca pe hipodrom. Vezi VIDEO

  • ”Elevate” dialoguri au fost surprinse în acest film făcut de amatori. O reală inspirație educațională pentru tineretul zilelor noastre. Dar ce să ne mai mirăm? Și pe stradă auzi diverși cocalari vorbind la fel, dacă nu chiar mai jegos. Cât despre inițiativă ce să zic? Rămâne doar la acest stadiu: de inițiativă.

  • Nu ii dati idei lu toma ca in loc de asfalt pe strazi si pe trotuare o sa faca numai hipodroame si cai din bronz!

  • Haoleo, mo!
    Da’ un hipodrom în Simileasca, pe când? Ca să aibe și caii la uameni descremenați unde să halerge și ei, că s-or fi săturat toată ziua în sufrajărie, cu ochi-n tablete, urmărind curse de cai… ;-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.