Cuza, Mihai Viteazul și Regele Ferdinand. Vineri, la Buzău

Copii, părinți, bunici și profesori sunt invitați vineri la celebrarea a 161 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri la Buzău.

Evenimentul – cu puternică încărcătură istorică și patriotică – va avea loc în curtea Muzeului Judeţean Buzău, pe 24 ianuarie, de la ora 10.45 sub motto-ul „Hai să dăm mână cu mână!”

Alături de momentul principal al evenimentului, cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, organizatorii au pregătit și în acest an momente speciale, reprezentate de muzică militară, primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și un spectacol folcloric susținut de către membrii Ansamblului Folcloric ”Plaiurile Mioriței”.

Programul evenimentului:

  • 10.45 – 11.00 / Deschiderea oficială a evenimentului;
  • 11.00 – 11.30 / Momente re-enactment: sosirea delegației unioniste compusă din Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și suita sa, dar și Domnitorul Mihai Viteazul, cel care a realizat prima unire a țărilor Române, precum și a Regelui Ferdinand I, cel care a desăvărșit Unirea României;
  • 11.30 – 12.00 / Hora Unirii în jurul clădirii muzeului;
  • 12.00 – 12.30 / Spectacol de muzică și dansuri populare susținut de către Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

„Invit buzoienii să participe la acest eveniment cultural-educativ, să sărbătorim așa cum se cuvine una dintre cele mai importante zile ale istoriei naționale, Unirea Principatelor Române. Scopul acestui eveniment este acela de a ne aduce aminte de lecția micii uniri, de a ne arăta respectul datorat înaintașilor noștri și de a forma o atitudine pozitivă față de trecutul național“, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Participanții la eveniment sunt invitați să viziteze apoi și expozițiile Muzeului Județean Buzău. Intrarea este gratuită.

Organizatori: Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. În parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.  

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.