Toma oferă 27 de mii unei firme în stare să scape Buzăul de plata a 1.2 milioane €

Primăria Buzău oferă 27 de mii de euro avocatului sau firmei de avocatură în stare să câștige procesul cu Alpha Bank – care vrea să execute municipalitatea cu 1,2 milioane de €.

Toma consideră că fostul primar Boșcodeală a procedat ilegal când a semnat „ca primarul”, adică fără a avea acceptul Consiliului Local, când a gajat cu banii Primăriei Buzău o afacere privată – Ecogen Energy (fosta firmă de producerea a apei calde la Buzău).

Ce afacere! Acționarii Ecogen au făcut împrumut la bancă, gajat de Boșcodeală cu banii Primăriei Buzău. După zece ani în care au încasat bani frumoși din vânzarea de apă caldă, acționarii au închis șandramaua, iar Primăria Buzău e acum bună de plată

„Există și un dosar penal la DNA. Boșcodeală nu avea voie să facă asta. E ca în Dosarul Gloria. Consider că Primăria Buzău și buzoienii nu trebuie să plătească pentru o prostie făcută de fostul primar”, consideră C-tin Toma

De aceea, Toma caută un avocat care să reprezinte Primăria Buzău în procesul cu Alpha Bank, firmă care a demarat procedura de executare silită a Primăriei Buzău (vezi mai jos documentul).

Toma: „De ce e nevoie de un avocat sau o firmă de avocatură ? Noi, în Primărie, avem doar trei consilieri juridici. Nu au experienţa necesară în a susţine în faţa instanţei o cauză de o asemenea complexitate şi, mai ales, cu o miză atât de mare. În plus, cei trei juriști ai noștri au pe cap alte procese precum şi alte activităţi curente ale Primăriei”.

loading...

7 comentarii la „Toma oferă 27 de mii unei firme în stare să scape Buzăul de plata a 1.2 milioane €

 • Daca oferta era de 50/ la suta poate se baga cineva.Asa o să plătim toți daca nu ii luați de la Boscodeala
  Despre asta o sa mai vb. mult și bine și fără un rezultat.

 • Primăria Buzău a fost parte in afacerea Exogen. 4 ani de zile de ce nu a fost denunțată asocierea? Acum este foarte tardiv.

 • Si cam ce salarii au “specialistii juristi” ai primariei, mai Toma, de nu sunt capabili sa sustina “cauza de o asemenea complexitate si, mai ales, cu o miza atat de mare”. Nu fac si astia parte din categoria “personal de specialitate” angajat cu “referinte si preferinte” de la partid?
  Te-ai inconjurat de cam multi “specialisti” din astia in toate domeniile, de faci numai traznai in administrarea urbei. Sau specialitatea ta sunt “panselute, peticit strazi si vopsit trecerile de pietoni”,d omnule Primar?
  P.S –Poate, te impinge pacatul sa cenzurezi cele scrise ,ca sa iti arati “deontologia de partid”,domnule Tereaca.

 • Dar de banii băgați în Dorobanti I în 2019 ca să fie închis în 2020 ce ziceți? Sau deja s—au amortizat cheltuielile? Acum trebuie sa spunem adevărul oamenilor…. nu? Și ăștia, ca Ecogenul.

 • Care juristi la Primarie ,, AU FUGIT CU TOTII CACI NU VOIAU SA SEMNEZE

 • Unde eşti, Sălcuţane, ca să-l salvezi pe Toma de plata silită a milionului (şi douăsutedemii) de euro ??
  Că parcă mătăluţă erai avocatul cel bazat (oare?!) al municipalităţii…

 • 1. În 2019:
  a. S-a rupt relaţia cu ECOGEN.
  b. În 2019 s-a mutat cazanul de 10 Gcal în PT4 / Dorobanţi 1, plus kilometri de săpături şi conducte magistrale pentru transport abur sub presiune. AU COSTAT MULŢI BANI!
  2. În 2020:
  a. Se vor opri cazanele din PT4 / Dorobanţi 1, după un an de funcţionare.
  b. Primăria trebuie să achite 1,2 milioane euro către AlphaBank pentru ECOGEN.

  Întrebări care macină:
  1. Când s-a întrerupt relaţia cu ECOGEN, oare nu ştia nimeni de clauza celor 1,2 milioane euro? Cam greu de crezut.
  2. Ce se întâmplă acum cu investiţia din PT4 / Dorobanţi 1? S-au cheltuit sume imense doar pentru o iarnă.
  3. Dacă se menţinea contractul cu ECOGEN încă o iarnă, nu ar fi fost mai ieftin? Nu s-ar mai fi făcut investiţia din PT4 şi nici nu ar mai fi trebuit ca Primăria să plătească cei 1,2 milioane de euro în contul ECOGEN.

  Situaţia lasă loc de multe alte întrebări, concluziile sunt însă simple:
  1. O înţelegere între conducerea Primăriei şi ECOGEN, din care ECOGEN are doar beneficii iar buzoienii plătesc cu vârf şi îndesat aranjamentele administraţiilor de la Boşcodeală până în prezent,
  SAU
  2. Stilul heirupist-pompieristic al actualului primar, care se crede la cârma firmei lui dusă la faliment de stilul dezastruos de conducere, şi luarea unor hotărâri împins de personalitatea lui colerică, generează cheltuieli inutile din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.