„Dacă acum poate fi închis și nimeni nu plânge sau moare din asta, de ce a mai funcționat atâția ani ?”

Scurt dialog între reporter și un prieten (profesor).

Profesor: Ce se întâmplă cu Spitalul CFR ? Am auzit ceva…

Reporter: Da, va fi transformat în spital Covid.

Profesor: Hm…. Scuză-mă, dar cu pacienții de acolo ce se va întâmpla ? Parcă are și internați, dar și din ăștia ce se tratează în ambulatoriu.

Reporter: Păi, am înțeles că vor fi mutați la Micro XIV.

Profesor: Se poate asta ?

Reporter: De ce nu ? Cei internați sunt suiți în ambulanța și transferați la Spitalul Județean. Va fi, e drept, un disconfort pentru pacienții internați toată faza cu mutatul, dar se rezolvă.

Profesor: Scuză-mă, dar mi-a mai trecut prin gând o întrebare. Păi atunci, dacă pacienții pot fi mutați, și nimeni nu se plânge sau moare din asta, atunci ce rol mai are sau a avut spitalul CFR ? La ce a mai cheltuit statul sute de mii de euro, cred, în fiecare lună cu funcționarea lui dacă acum se poate dispensa, așa, dintr-o dată, de serviciile lui de bază ?

La această ultimă întrebare a profesorului, reporterul n-a mai avut răspuns pe loc (în afara unor bălbâieli și onomatopee).

În caz că există, dintre cititori, unii care au un răspuns ori o opinie referitoare la ultima întrebare îi rugăm să o formuleze în rubrica de comentarii de mai jos.

loading...

9 comentarii la „„Dacă acum poate fi închis și nimeni nu plânge sau moare din asta, de ce a mai funcționat atâția ani ?”

  • Era un spital doar ptr. cei ce lucrau in cadrul CFR si al rudelor acestora. Stiu asta pt. ca tata a fost mecanic locomotiva. Acum eu lucrez in cadrul spitalului si vin oamenii ptr ca sunt multumiti de cum ii tratatam de la internare si pana la externare. De la medicii care ii asculta cu deamanuntul si le explica pe intelesul lor. Asistentii care le administreaza injectii si ii incurajeaza. Infirmierele care fac o curatenie lucie si le servesc masa si ii ajuta sa manance pe cei ce nu pot. pana la portar care îi indruma incotro au nevoie. Deci, se poate si fara plic .Multumesc.

    Răspunde
  • Ca sa existe capacități pentru astfel de momente. Din același motiv pentru care in Suedia sunt 4 asistente la un bolnav iar la noi daca e invers e excepțional. Economiile astea comuniste in domeniul sănătății au dus la corupția din sistem, la fuga doctorilor buni si la afaceri cu medicamentele bolnavilor de boli incurabile.

    Răspunde
  • Trag bani mulți cu covidul, fura de sparg, apoi de bolnavi nu ii interesează prea mult, nici înainte nu se zbăteau, bataia de joc este continuă…

    Răspunde
  • Spitalul CFR a fost un spital serios, de toata lauda si nu chiar atat de exclusivist, numai ptr angajatii CFR. Eu insumi l-am preferat in diverse situatzii, desi nu am tangentze cu CFR decat cand merg cu trenul.
    Nu m-as mira sa-l vad si pe acesta transformat foarte curand in cine stie ce hotel, cumparat de vreun arab sau mafiot local.
    Doar traim in epoca de aur capitalista, in care totul este posibil!……[Leo]

    Răspunde
  • Are dreptate Leo. Din cauza unui inteligent ca asta in loc sa fie utilizat mai mult un astfel de spital apar imediat afaceriști ce il transforma in hotel, motel, hostel, bordel, alte afaceri. O prostie ca pe timpul lui Basescu intelectualul broastelor țestoase de Galapagos in loc sa angajeze medici in spitalele care erau vai de mama lor, în loc să le doteze, sa le repare sau chiar sa le reconstruiasca, ce a făcut domnia sa? Le a închis. A propos cam toate spitalele care le avem in tara asta, constructiile , ma refer, ar trebui demolate si reconstruire. Mai intreaba Tereaca specialiști ce zic de acumularea virusurilor si bacteriilor extrem de rezistente in clădirile vechi ce folosesc drept spitale si legatura directa intre mortalitatea pacienților si vechimea clădirilor. Multă sănătate!

    Răspunde
  • Dar celelalte spitale covid, de ce au funcționat până acum dacă se poate si fără ele?????

    Răspunde
  • Mereu Spitalul CFR s-a bucurat de aprecierea și chiar simpatia buzoienilor ! Mulți ani director – înainte de 89 – dr. chirurg Lucian Babucea a întronat un simț … ” ceferist ” ce se manifesta printr-o disciplină ca la Gară a personalului medical, printr-o curățenie desăvârșită și aplecarea asupra vieții și necazurilor oamenilor din sistem și nu numai… După obligatoria contravizită de seară, dr. își controla asistentele cu un simplu telefon : dacă la al maxim cincilea apel nu ridicau telefonul, urca în mașină, făcea anchetă și a doua zi mergea propunerea de desfacere a contractului de muncă… Rar am văzut așa ceva în Buzău și chiar în Muntenia și să nu uităm că acest spital nu era dotat cu medici ATI – aceștia veneau prin rotație de la … noul ” concurent ” din Micro XIV ! Probabil e singura explicație de ce acest respectat spital de la Depou (!) a supraviețuit vremurilor și ar fi o crimă să i se schimbe menirea medicală !…

    Răspunde
  • În nici un caz nu trebuie făcut așa cum au făcut nu demult Băsescu-Petrov și marioneta sa Boc . Să nu uităm că au pus lacătele pe porțile unor spitale . Procentul din PIB alocat sănătății trebuie mărit , dacă vrem să ne apropiem de nivelul țărilor civilizate , unde spitalele vechi nu se desființează , ci la un moment dat se demolează și se construiesc altele noi în locul lor , sigure din punct de vedere bacteriologic , cea mai sigură cale de a rezolva problema infecțiilor nozocomiale , cu atât mai inerentă în orice spital , cu cât e mai vechi .

    Răspunde
  • La fel de bine si ar putea tăia mâinile si picioarele, si ar scoate toti dinții si ochii ca poate sa trăiască si fara ele, nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.