Dacă ai noroc și ochi frumoși poți ieși după două zile. Altfel…

De azi a intrat în vigoare noua lege a carantinei și izolării.

Cel mai important aspect e că de azi chiar dacă ești asimptomatic (cu test pozitiv), trebuie să stai în spital 48 de ore. În acest timp vei fi ținut sub observație și investigat.

Buzoienii cu test pozitiv vor fi duși la Rm. Sărat (204 paturi în total) sau la Gârlași (64 de paturi). La această oră la Gârlași nu mai e niciun loc liber. La Rm. Sărat mai sunt câteva

După cele 48 de ore, în caz că ai noroc și nu au apărut deloc simptome poți pleca acasă. Cu câteva condiții.

1 Să ceri asta explicit

2 Să spui medicului și DSP-ului că ai unde (și condiții) pentru a te izola la domiciliu

3 Să prezinți încredere (și nu suspiciuni). Altfel, chiar dacă ești asimptomatic, medicul și DSP-ul pot decide să te țină pe mai departe în spital. Există și varianta de a contesta în justiție, dar la viteza proceselor din România, sentința definitivă va veni peste un an😂.

O consecință a internării forțate (pentru cel puțin 48 de ore) a asimptomaticilor va fi umplerea spitalelor de la Rm. Sărat și Gârlași.

Atenție, după ce laboratorul comunică DSP testul pozitiv, DSP va trimite ambulanța acasă la persoana infectată. În caz că respectivul cetățean nu vrea să urce de bunăvoie, atunci va fi urcat cu forța de poliție sau jandarmerie.

Vezi mai jos comunicatul emis azi de Prefectura Buzău cu noile reguli de izolare, carantinare și internare (click pe săgeată pt. pagina următoare).

Informare-de-presa-izolare-si-carantinare-1

loading...

3 comentarii la „Dacă ai noroc și ochi frumoși poți ieși după două zile. Altfel…

  • Așa e musai să se procedeze pentru că, deși covidul bântuie prin toată lumea, noi trebuie să fim întotdeauna originali. Adică să-i obligăm pe oameni să dea neapărat cu nasul prin spital, să fim siguri că se infectează la sursă și apoi să ne târguim dacă îl lăsăm să moară acasă sau îl rezolvăm la spital. Singura scăpare adevărată rămâne a celor care se vor feri serios și cu un pic de noroc vor evita contactarea parșivului virus. Cine cade în mâna urmașilor lui Mengele din autoritățile statului capturat e condamnat la depășirea planului cincinal la decese de covid.

  • … păi trebuie umplute spitalele, că altfel cum decontează?!?

    Și te duci acolo “suspect” de Covid, dar riști să te întorci “copt” de infecții spitalicești.

    Bună treabă…

  • Fratilor!!!!Cum sa ne ducem in spitale!!Astia sunt toti infectati si nu le fac teste!La Sapoca astazi toti erau speriati ca le vin la pacienti testele pozitive iar lor (asistentelor si medicilor)nu le fac teste sa nu ramana spitalul gol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.