„Dacă am avea noroc…”

În această conferință de presă primarul Toma a scăpat porumbelul:

C-tin Toma, primar: „Dacă am avea peste tot noroc ca aici… NOROC DE FIRME BUNE care să facă lucrările…”

Ăsta a fost laitmotivul conferinței de presă, repetat de primarul Toma și Simona Săvulescu de la Comp. de Apă: „firme bune!”.

În acea conferință, Toma și Săvulescu s-au lăudat că au reușit să dea lucrarea de canalizare pentru Săpoca, Cernătești și Beceni unei asocieri de firme bune, Concas – Erbașu, care garantează că lucrările vor respecta termenele și calitatea

Ce de bobârnace și-a luat Toma!

Da, ce de bobârnace și-a luat Toma de la buzoieni pentru că multe din firmele care s-au zbătut să câștige licitațiile cu Primăria Buzău (unele dintre ele au primit lucrările în justiție, de la Curtea de Apel Ploiești), când a fost vorba să facă lucrările n-au fost în stare. Pentru că n-au avut muncitori buni (meseriași), ingineri, proiectanți, utilaje etc.

Vezi dalele puse prost pe trotuarele de pe Unirii, cei (doar) 3-4 muncitori de pe șantierul din Piața Dacia, linia continuă de pe Transilvaniei, șanțuri și gropi nesemnalizate în care au dat cu roata șoferii mai puțini atenți etc.

CONCLUZIE: Adesea, soarta primarilor ține de noroc și ghinion. Dacă de la Curtea de Apel Ploiești (instanța care decide pentru jud. Buzău în urma contestațiilor) vine în plic numele unei firme bune sau proaste.

Lucrarea din Piața Dacia a ajuns la Fraicom SRL, o firmă de apartament din București cu doar 10 angajați și o cifră de afaceri (10 mil. lei) de două ori mai mică decât valoarea proiectului din Piața Dacia (20 mil lei)! Normal că FRAICOM nu e în stare să facă lucrarea la timp și se chinuie cu diverse firmulițe (subcontractate) care și alea vin între două lucrări mai importante!

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„Dacă am avea noroc…”

 • Hahaha deci gata, s-a schimbat foaia si de la fastul semnarii contractului pentru „piata Dacia” si „ce frumos va fi” s-a ajuns la ” ‘E’ niste porci aia care lucreaza ca primaru-i extraordinar da’ are ghinion in viata” haha
  Serios, penibil! Pai nu era mai bine daca lasa el, onor Tomita, „platoul” asa cum era si se concentra pe ceva IMPORTANT?
  Lasand asta la o parte…inseamna ca-i groasa tare daca Tomita a decis sa-l laude, indirect, pe Gagu. E groasa rau….

  Răspunde
 • Nu cumva Concas lucrează la noua primărie care se tot amână de 2 ani? Ăsta da noroc!

  Răspunde
 • Pai stai Gagu se chinuie sa facă sediul primăriei de la bazar de 5 ani și nici acum nu este gata cat despre Erbasu întreabă sa vezi cum își plătesc facturile către furnizori. Astea sunt firme serioase, hai sa fim serioși.
  Verifică pe internet înainte să afirmi ca sunt serioase

  Răspunde
 • Of, ce ghinion și pe primăriile astea ale noastre, întotdeauna vina aparținând oricui altcuiva, numai lor, evident, NU !

  Cat despre Fraicon, hai sa n-o dam de gard, știm cu toții cei care am auzit de conașa Annemary Enescu (cea abonata exclusiv la catralioane de contracte cu statul și la anchete de la DNA) din ce motiv a ajuns lucrarea la domnia sa… 😉

  Răspunde
 • Ce înseamnă să aibă Toma noroc de firme bune? Bune la ce? La amânat termene de execuție și la mai mulți bani?

  Răspunde
 • Primăria putea pune clauze financiare care sa fi eliminat firme de apartament. Și apoi, primarul este președintele organizației municipale a partidului de guvernământ! Chiar nu are pârghii pentru inițierea unor propuneri legislative care sa modifice legea achizițiilor publice?!?

  Răspunde
 • Când este vorba despre bani, despre mulți bani câștigați ușor, uiți de dușmănie…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.