Dacă „Dandy” tăcea, filosof rămânea

A fost parașutat în funcție grație asocierii PSD cu ALDE.

În 2016 n-avea nicio treabă cu administrația. În campania electorală a fost printre cei mai slabi candidați la fotoliul de primar.

Un dandy, fost handbalist – domnișoarele se interesau de el – dar care habar nu avea ce e aia subvenție la căldură, câte autobuze are Trans-Bus, ce străzi sunt asfaltate și care nu, etc. Un ziarist experimentat, profilat pe administrație, îl citea imediat că e pe dinafară.

Când a fost numit viceprimar, mulți au ridicat din sprâncene. Nu-l recomanda nimic pentru această funcție. Spre deosebire de predecesori (Ciolacu, Bârlă, S. Radu și Dunel) Neder juca la juniori. E cert, a ocupat locul altcuiva, care ar fi avut competențe pentru funcția de viceprimar, dar așa a prevăzut protocolul PSD-ALDE.

Ce bine-a fost!

A dus o viață de boem în cele aproape 30 de luni de când e viceprimar. Cei din primărie, meseriașii, s-au prins că e „subțire” și l-au lăsat în pace.

Venea și pleca la serviciu când voia, oricum n-avea nicio treabă. Toma era cel care îl mai lua cu el pe ici-colo.

A apărut la știri când cu o rulotă apărută peste noapte într-o stație de autobuz (de care n-avea habar) și când cu modernizarea skate-park-ului din Parcul Tineretului.

În rest liniște, era văzut uneori pe la diverse ceremonii și la meciurile echipei de handbal fete.

Cel mai greu pentru el era și este să apară la tv. Obligație de serviciu pentru un viceprimar. Făcea și încă mai face erori mari, iar când se întâmplă să primească câte-o întrebare care necesită o cunoaștere temeinică a lucrurilor se bâlbâie sau preia răspunsul moderatorului (care adesea stăpânește mai bine decât el subiectul!).

Cine-l urmărește cu puțină atenție sesizează rapid nesiguranța invitatului și chiar impostura. Cei care sună în direct nu află nimic, chiar el repetă „nu știu, o să mă interesez”.

Ghinionul lui se numește Adrian Mocanu

De când Mocanu jr. a preluat și revigorat ALDE Buzău, împreună cu Bădulescu și, mai nou, Fănică Bârlă, Neder a fost trezit din somn și pus nițel la treabă.

Împins de la spate, Neder n-a avut ce face și a început și el să-l critice pe Toma – pe punctajul care i s-a dat de la partid.

Alt nenoroc e că într-o seară, din întâmplare, Toma l-a auzit iar primarului i-a sărit țandăra. Neder a fost lăsat fără birou, secretară, șofer și mașină de serviciu.

Dar ce-i mai rău pentru el e că Mocanu și consilierii săi media au exacerbat scandalul, din personaj neimportant Neder a ajuns pe prima pagină, iar acum lumea îl va privi o vreme – cu lupa.

Cu riscul mare ca publicul să afle că Neder e „subțire” și nepregătit pentru o așa funcție. Alt pericol e ca lui Toma să nu-i treacă supărarea și să-i convingă pe Marcel Ciolacu și Cristi Romanescu să-i salte lui Neder scaunul de viceprimar.

Caz în care va rămâne nu doar fără birou, șofer, mașină și secretară, ci și fără salariul frumos de viceprimar. Vom reveni.

loading...

2 comentarii la „Dacă „Dandy” tăcea, filosof rămânea

  • Poate isi face vreun dressing, dom’ primar in biroul domnului vice.

  • si cine i-a permis sa nu faca nimic, nu-i vinovat? Ca primarul s-a luat la tranta cu Dragnea, daramite cu de-alde ALDE. Dar poate alte sobolanisme locale au contat. Poate nu-i tarziu nici acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.