„Dacă dările se plătesc la trei luni, să ia bani tot atunci”

Sebastian Radu a inițiat alături de mai mulți deputați și senatori PSD – printre care se află toți parlamentarii PSD Buzău – proiectul de simplificare și sistematizarea cadrului legal în materia distribuirii dividendelor.

În urma promulgării și intrării în vigoare a legii – ce modifică trei acte normative, acționarii sau asociații unei societăți vor putea repartiza profitul realizat și încasa dividendele la care au dreptul trimestrial.

„Am propus acest proiect de modificare a celor trei acte normative pentru a crea cadrul în care cetățenii sunt supuși unui tratament egal și când trebuie să plătească dări către stat, dar și când trebuie să se bucure de roadele muncii lor.  Asta, în contextul în care taxarea profitului realizat se face cu aceeași periodicitate” – Sebastian Radu, deputat PSD Buzău

Noul act normativ vine în sprijinul mediului de afaceri care va beneficia de un instrument cuprinzător și suplu prin care dividendele vor putea fi distribuite și în timpul anului, iar regularizarea profitului se va face la finalul anului prin intermediul situațiilor financiare.

„Este un beneficiu mutual. Acționarii și asociații își primesc drepturile bănești mai repede, dar dividendele fiind o categorie de venit impozabilă, vor crește și încasările statului și gradul de conformare voluntară. Este un calcul foarte simplu din care toată lumea are de câștigat, o situație care încurajează și creșterea gradului de capitalizare a întreprinzătorilor. Este, în același timp, un pas important în normalizarea relației dintre stat și antreprenor” – Sebastian Radu

Noua lege preconizeză că va avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, în special asupra stimulării obținerii de profit în mod curent și a creșterii economice în general.

Ea va modifica Legea contabilităţii nr.82/1991 – art.19 alin.(3)  Legea societăţilor nr.31/1990, precum şi modificarea Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.