„Dacă s-a luat la vânzătoarea de la magazin e nasol”

Doi localnici din Tisău (o femeie de 59 de ani și un bărbat de 67 de ani) au fost confirmați ca fiind purtători de coronaviris. Vecinul (N.P.) de ieri, femeia de săptămâna trecută.

După ce informația a explodat aseară în presa locală, a crescut și îngrijorarea localnicilor.

„Temerea cea mai mare e deocamdată să nu fi luat virusul vânzătoarea de la magazin. E un interval de o săptămână de când cei doi soți s-au întors de la Suceava până când doamna E. a fost luată cu salvarea de acasă. În acest timp cei doi soți puteau transmite virusul în comunitate. S-a văzut, un vecin, nea P., deja s-a contaminat. Mai grav ar fi ca vânzătoarea de la magazinul sătesc să fi luat virusul și apoi să-l fi răspândit la rândul ei clienților”, ne-a declarat un localnic – care locuiește în acea zonă.

Acum, magazinul a fost închis, iar vânzătoarea izolată la domiciliu. Și vecinii, stânga – dreapta, ai celor doi soți (care au adus virusul de la Suceava) au fost izolați la domiciliu.

Trei întrebări ale locanicilor

*Dacă vecinul N.P. a fost testat și a ieșit pozitiv, de ce nu a fost testată și soția lui ?

*De ce nu e testată și vânzătoarea de la magazin ?

*Doama E. F. nu a fost luată de acasă cu izoleta, ci cu ambulanța. Or fi fost testați cei de pe ambulanță ?

O speranță

Cei doi soți care au fost de la Suceava sunt mai retrași, nu au mulți prieteni și cunoscuți în comunitate. „Fac parte dintr-o minoritate religioasă, în afara de vecini, n-au contact cu alții. Eu, deși locuiesc în comună, abia dacă i-am văzut de câteva ori”, ne-a spus un localnic.

Vecinul N.P., luat aseară cu autospeciala ISU, prezența simptome, la fel ca și femeia de 59 de ani.

UPDATE: Astăzi, la ora 13.00, Prefectura Buzău a emis un comunicat de presă legat de acest subiect. Se face precizarea că soțul femeii nu a fost confirmat cu Covid-19 și că toți contacții au fost izolați la domiciliu.

CLARIFICARI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Dacă s-a luat la vânzătoarea de la magazin e nasol”

 • Carantina com. Tisau pana la Paste.

 • Adevărul este așa cum expuneți dumneavoastră domnule Tereaca….dar puțin înflorit și rotunjit….că să de-a mai bine ….problema este deosebita…in primul rand acel magazin are maxim 15 clienți…toți din acea zona….și eu stau in Tisău …la vreun km distanta de acea zona și nu am avut contacte atât directe cât și indirecte cu cei din acea zona….nici măcar nu ii cunosc pe cei doi soți….ideea că la felul cu promovat și scris aceste 2 articole ați băgat în aceeași oală multe persoane din comuna Tisău ….comuna destul de mare…persoane cărora le-ați creat probleme la serviciu….oare v-ați pus întrebarea ce se va întâmpla cu acești oameni dacă rămân fără serviciu ??? …as dori un răspuns clar și la obiect din partea dumneavoastră….ce măsuri jurnalistice veți lua atunci….

 • Răspuns pt dnul George. Eu zic să propuneti șefilor statului inchiderea imediata a presei. În acest fel, cazurile de coronavirus vor putea fi ținute la secret. Iar daca mai scapă cumva vreun cetățean vreo informatie pe facebook ar trebui închis si ăsta.

 • @dl. Tereaca: in primul rand, multumiri pentru ca ne mai tineti informati – macar stim in ce “ape ne scaldam” si cum sa ne protejam! Great job!
  2. Ne puteti confirma daca respectiva persoana preluata cu ambulanta SAJ a fost preluata cu izoleta sau nu? Foarte important! In cazul in care nu a fost preluata corespunzator, se pot schimba radical datele problemei….Din cate am tot citit, acest virus este extrem de contagios….
  3. Ne puteti confirma daca vanzatoarea este acum in izolare?
  Multa sanatate va urez!
  Va multumesc!

 • Am fost astazi la un magazin alimentar lituanian din Londra si era o vanzatoare noua, am intrebat-o unde e fata care era de obicei si mi-a zis ca e racita. Am intrebat daca e coronavirus si mi-a zis ca nu, e doar racita. Iar la magazinul romanesc patroana care e si vanzatoare n-avea manusi.

 • Va răspund eu dnul Marius… vânzătoare este izolata de acum o săptămână…acele 2 persoane sot și soție nu erau localnici , ei sunt originari din orașul Buzău și au o casa acolo …iar contact direct au avut doar cu acel vecin și soția lui …deoarece nu erau prea sociabili ( fac parte dintr-o congregație religioasă diferita de locuitorii acelei zone ) sunt vecini care nu îi cunoșteau….iar cu primul articol publicat de dnul Tereaca sa creat o ura împotriva angajaților din comuna Tisău…in majoritatea societăților ce au salariati din comuna Tisău …ieri mai mulți navetiști din comuna Tisău au fost trimiși acasă de către angajatori ….Cine răspunde pentru aceasta situație pe care a creat-o presa ?

 • Daca s-a luat la vanzatoare, este clar ca peste cateva zile vom auzi si de alte cazuri la Tisau.
  Autoritatile ar trebui sa faca o testare ugenta in comuna, ptr gasirea tuturor contactilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.