Dacă se întâmplă ca anul trecut ?

Fotografia de mai sus a fost salvată în arhiva buzoienii.ro cu titlul „imagini grozanice”.

E fix de anul trecut, iunie 2019. Au fost câteva zile (ca acum) cu ploi una după alta. Lacul de la Siriu s-a umplut, iar într-o zi, pentru protecția barajului, angajații de la Siriu au dat drumul apei la vale.

Când apa mare a ajuns la Vadu Pașii a produs daune celor trei tabliere aflate jos, sub picioarele podului. Al treilea tablier a fost cel mai afectat fiind rupt de la jumătate și îndoit iremediabil. A fost necesar a se comanda altă tablă pentru refacerea lui.

Acum, în iunie 2020, la podul de la V. Pașii e din nou situație de risc. Doua tabliere (numerele 4 și 5) au fost aduse pe șantier și așteaptă de aproape o lună să fie urcate pe picioarele podului.

Oricând te poți trezi cu o viitură pe Buzău, iar forța apei să îndoaie tablierele așezate în albia extinsă a râului.

Foto: Unul dintre tablierele așezate sub viitorul pod

De ce nu sunt urcate sus ?

Din cauza…banilor. Închirierea macaralei de 50 de tone costă mult. Iar constructorul nu-și permite să o aducă decât o singură dată – pentru a urca pe picioare toate cele trei tabliere. Numai că unul din ele (al șaselea, ultimul) este încă în fabricație în fabrică.

Abia când și tablierul șase va fi adus pe șantier și asamblat va fi comandată macaraua de mare tonaj.

Neagu, optimist: „Va fi gata la toamnă!”

Șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu, a vizitat zilele trecute șantierul de la pod.

Neagu e optimist: „Se lucrează intens la Podul de la Vadu Pașii! Lucrările se desfășoară conform graficului și vor fi finalizate în această toamnă”.

Se sperăm că natura va fi blândă de astă dată iar viitoarea viitură de pe Buzău se va ivi după ce restul de trei tabliere vor fi urcate pe picioare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Dacă se întâmplă ca anul trecut ?

  • Poate da si aia de la baraj vreun telefon ceva, sa le spuna astorlalti ca trebe sa dea drumu la apa. Sau poate astia cu podu o fac intentionat, mai trag de timp sa mai jumuleasca neste banuti de la CJ… Manarii peste tot. Sa-ti ia aproape juma de secol sa faci un amarat de pod. De aia cu Golden Gate de acu aproape o suta de ani ce mai zicem? Sau de podurile peste Bosfor?

  • Daca lucra Troia (imi place cum lucreaza),podul era gata de mult, dar firma Trei Paduchi a tras de timp sa mai suga si ei ceva de la CJ, ca asa-i in Romania. Am trecut de multe ori pe acolo anul acesta,nu lucra nici dracu,PUSTIU,ziceai ca-i parasit santierul.

  • O macara de 50 tone nu este o macara mare , iar daca constructorul nu isi permite inchirierea ei , atunci ce cauta acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.