„Dacă se mută cineva, să apeleze la noi 😄”

Precum pepenii, din mână în mână. Așa sunt mutate chiar acum tonele de cărți din Biblioteca Județeană către noul sediu din Galleria Mall (vezi galerie foto la final).

Băieții voluntari care ajută la încărcarea volumelor în camion sunt „voluntari” militari. „Dacă se mută cineva, să apele cu încredere la noi. Servicii profesioniste”, au glumit câțiva dintre ei.

În total sunt 450 de tone de cărți și 200 de tone de mobilier și alte lucruri

„Da, pe lângă angajații bibliotecii, care muncesc din greu în aceste zile, am apelat la ajutorul armatei, poliției, pompierilor și jandarmeriei pentru transferul cărților și mobilierului. Le mulțumim pentru înțelegere și ajutor. Am început primul transport din martie, dar lucrăm cu întreruperi dese. Detensionarea bruscă a unei clădiri vechi și afectate, cum e cazul nostru, îi poate agrava crăpăturile. Am reușit să mutăm deja tot ce era la pater, etajul unu și mansardă, am trecut acum la subsol”, a explicat Liliana Nicolae, șefa departamentului fonduri europene din CJ Buzău.

Liliana Nicolae, cea care s-a implicat în reabilitarea clădirii bibliotecii

Transferarea ultimului lot de cărți e programată pentru luna iunie, urmând ca din iulie biblioteca să fie redeschisă publicului la noul sediu din Galleria Mall.

Aici, lângă Happy Cinema va funcționa biblioteca în următorii 5-10 ani. Imobilul de pe Bd. Unirii va intra în reparații capitale după ce CJ Buzău a atras un proiect cu fonduri europene de 18,5 milioane de lei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Dacă se mută cineva, să apeleze la noi 😄”

 • Si POMPIERII sau ei nu fac parte din structura

 • Ati uitat sa specificați

 • Le muta exact ca prostii, nici egiptenii acum mii de ani nu foloseau tehnica asta de prosti.
  Chiar nu e unul pe care sa il fi dus capul sa incarce in carucioare si apoi sa le urce, lejer si fara efort in remorca (de carat cartofi) si sa le descarce in parcare la mall?
  Daca nu aveau carucioare puteau imprumuta de la hipermarketuri, ca nu se suparau.

  Cred ca fac asta pentru imagine, sa para ca fac si ei, cei din MApN si MAI ceva de banii pe care ii incaseaza lunar degeaba, alta explicatie nu exista de ce ai aduce 50 de insi sa faca munca pe care o poate face un singur om care are si ceva in cap.
  Si pentru a-si face imagine acestia distrug si cartile, facand o uzura enorma si inutila cartilor care sunt trecute ca pe pepeni in mana in mana degeaba.

 • 5 -10 ani?Atât sa dureze restaurarea?Inseamna ca suntem niște tampiti toti?A fost constfuita in 2 si reabilitata in 5 ?Doamne ,suntem cretini!

 • Georges, daca tu crezi ca poți intra cu carucioarele de mall in biblioteca esti mai putin destept decat bichonul meu. Se vede treaba ca ai stat cam mult prin maluri si prea deloc prin biblioteca. Ai sa vezi ca doar berea si micii se cară cu carucioarele, cărțile se iau bucata cu bucata cu manuta. Cam cum tii tu micul când il intingi prin mustar.

 • E de altceva vorba aici. Trebuie sa treaca o perioada de timp pentru a se ajunge la un microclimat potrivit cartilor. Asa spun specialistii.

 • Nu dureaza 5-10 ani restaurarea, ci sunt obligati ca dupa restaurare sa simuleze ca o folosesc in scopul declarat in proiectul european prin care au obtinut banii, si care nu este acela de biblioteca. Daca nu fac asta atunci UE va declara fraudarea fondurilor si le va cere banii inapoi.
  Adica au facut smecherie pe care o fac si multi din mediul public si din mediul privat pentru a pacali sistemul fondurilor europene.
  Cel mai cunoscut exemplu din mediul privat e cel al pensiunilor, unde declara in proiect ca fac pensiune, obtin banii si isi fac o vila, apoi 5 ani de zile de la terminarea constructiei sunt obligati sa simuleze ca o folosesc pe post de pensiune, iar dupa acesti 5 ani o pot trece si in acte ca fiind vila pe persoana fizica.

 • Domnule anonim nu e adevărat ce spuneti. Am fost in sala cand s-a semnat proiectul si inclusiv doamna de la ADR Brăila a vorbit despre biblioteca. Susțineți o aberație. Cine ar fi nebun să-și riște libertatea pentru așa ceva. Cred că angajatii CJ Buzău merită felicitări pentru atragerea unui proiect generos cu fonduri europene (18 mil. lei) și refacerea bibliotecii.

 • Dacă tot veniți cu atatea idei cu metode noi de făcut transferul cred că puteti sa dati o mână de ajutor la următorul transport ca de sfaturi cred că toți sunt plini.
  La spectacole si alte adunari cu mocangeala am văzut că nu ai loc de pomanagii….pot sa pun pariu că aici nu si-a aratat nimeni disponibilitatea de a ajuta.
  Si e valabil si pentru #rezist ca de pe facebook nu am vazut nimic benefic construit……doar latrat….
  Nu fac politica pentru că nimeni nu cred ca, momentan, merita votul meu …apreciez ce se face practic(realibilitare drumuri, clădiri, etc.)…dar m-am săturat doar de oameni cu idei și acțiuni 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.