Toma îl amenință pe Tescaru cu nucleara! „Ne retragem de la ei! Facem o companie de apă doar pentru orașul Buzău și scădem prețurile”

După o perioadă în care a fost preocupat de alte teme, primarul C-tin Toma a redeschis războiul pentru îndepărtarea directorului Ionel Tescaru de la Compania de Apă.

Prilejul l-a constituit prima ședință a ADI Buzău 2008, întâlnire în care Toma a ridicat tonul și de la care primarul Buzăului a plecat -ca de obicei – supărat.

„Nu am niciun interes personal. Ca și până acum mă voi bate pentru cetățenii orașului Buzău, care m-au ales primar. Solicitarea mea e un preț mai mic pe metrul cub și o apă de calitate la robinet. Se știe că la Buzău se practică tarifele cele mai mari din țară. Dacă altfel nu se poate, voi propune în 2020, în cazul în care voi mai fi primar, retragerea municipiului Buzău din ADI Buzău 2008. Ne vom face în Buzău propria Companie de Apă”, a anunțat, la supărare, primarul.

Această variantă de lucru nu-i nouă, ea a fost avansată și de alți buzoieni. Inclusiv primarul Toma a mai pus-o pe tapet, amenințând că Buzăul nu-și va mai plăti cotizația către ADI. Retragerea municipiului Buzău din ADI, ar însemna spargerea Companiei de Apă.

Municipiul Buzău și-ar lua înapoi toată rețeaua din oraș, în timp ce ADI Buzău 2008 va gestiona rețelele din celelalte orașe și comune din județ. O astfel de variantă, ar fi cvasi – devastatoare pentru actuala Companie de Apă, în condițiile în care majoritatea încasărilor provin de la cetățenii și firmele din Buzău.

Actualul președinte al ADI Buzău, Emanoil Neagu, totodată șef al CJ Buzău, exclude o asemenea variantă:

„Cred că e o glumă. Nu cred că se poate ieși din ADI. Aici nu este vorba despre orgolii personale, ci doar de respectarea cu strictețe a legii. ADI nu are nimic de pierduut, ci doar cetățenii. Nu cred că i-ar conveni nimănui să plătească din propriul buzunar”

Neagu s-a ferit a intrat în conflict verbal cu Toma

Mai exact, Neagu a vrut să spună că în cazul retragerii municipiului din ADI, Uniunea Europeană s-ar putea îndrepta împotriva municipiului Buzău pentru recuperarea banilor acordați în cadrul proiectelor cu Fonduri Europene.

De partea cealaltă, primarul Toma reclamă că noile proiecte cu fonduri europene se adresează mai puțin orașului Buzău – unde mai există conducte de azbest, bănuite a fi cancerigene – ci altor localități din județ. Mai mult, Toma susține că din cauza prețului mare, buzoienii din mediul rural – fie nu se branșează la Compania de Apă, fie consumă foarte puțin. De aceea, o retragere a municipiului Buzău, ar lăsa restul Companiei de Apă cu venituri diminuate cu aproximativ 70%.

loading...

11 comentarii la „Toma îl amenință pe Tescaru cu nucleara! „Ne retragem de la ei! Facem o companie de apă doar pentru orașul Buzău și scădem prețurile”

 • TEREACA ESTI PROST RAU , CU CRACI

 • Nu vreau să te jignesc
  Ca dovadă ca iar vorbești in plus si minți intr-ucat nu ai fost la sedinta de ieri iar stirile le-ai furat!
  De ce nu recunosti asta???
  Nu te-ai intrebat de ce esti singurul „jurnalist” injurat in tot judetul Buzau???pt ca bagi mereu zazanie intre oameni!!!

 • Nu are cum UE sa se indrepte impotriva nimanui, pentru ca proiectele europene facute au fost incheiate si pana in 2020 se incheie si perioada de obligativitate de a ramane in forma infiintata.
  Doar daca nemernicii vor face in asa fel incat sa puna buzoienii in sah ca sa isi pastreze mosia numita ADI.
  Aceste ADI infiintate in tara au fost infiintate cu scopul de a asigura puterea unor clanuri mafiote.

 • Eu zic ca dl Primar să stea liniștit ,pentru că așa funcționează economia de piață .Câștigă cine e mai rentabil și mai poziționat pe piață .Dacă buzoienii vor plăti mai puțin ,este clar că vor fi de acord cu actuala putere ,așa că dl.Tescaru ar trebui să facă un pas înapoi și să cedeze în fața celui mai bun .Sau dacă e un buzoian dedicat ,să fie de partea locuitorilor din Buzău .Așa e în viață .Mai câștigi ,mai pierzi …

 • Mă, da proști ne mai crede nap cocean ăsta. Cum crede el că poate UE să ne impute nouă cetățenilor vreun ban? Ce, am semnat noi acte, am încasat noi bani, am făcut noi lucrări, ne-am luat noi șpăgile de la firmele partenere? Dacă se referă la reprezentanții noștri, Boșcodeală și Tsescaru, asta da să plătească ei, că ei au făcut ADI pentru ei și mafia lor, nu pentru buzoieni. Toma să facă refrendum local cu întrebarea vreți ADI sau Compania de Apă a municipiului Buzău. Și gata, din2020, i-am f…t în gură ca să-i săturăm de …ue.

 • Ar trebui făcut un referendum. Sunt convins ca 80% din populația Buzăului ar fi de acord . Compania de apa își bate joc se noi, avem cea mai scumpă apa din țara si cea mai nepotabila. E rușinos!

 • Toma are dreptate.Si acest lucru este confirmat si sustinut de locuitorii Buzaului,cei care suporta tarifele nejustificate practicate de Compania de Apa si mizeria numita „apa potabila”.Este o solutie corecta si foarte bine- venita aceasta propunere de infiintare a unei Companii de apa doar pentru orasul Buzau.Destructurarea si desfiintarea mafiei de la „Compania de apa” patronata de tescaru,devennita o povara pentru buzoieni si o rusine nationala,a devenit a prioritate nu numai pentru Primarul Toma,ci in primul rand pentru buzoieni.

 • Pingback:

 • FOARTE FOARTE “BINE” Dar TESCARU nu trebuie iertat pentru matrapazlâcurile pe care le-a facut impreuna cu BOSCODEALA.

 • Asa au votat si englezii brexit_ul….si acum se afara ue pe ochi. Cine nu stie ce implicații are pentru buzoianu desființarea Companiei, sa taca….spirit de turmă habarnisti.

 • Unora care le convine să trăiască precum căpușile bine înfipte în grumazul cetățeanului pe la compania de apă, sau tăind frunză la câini prin alte birouri bugetare și se mai dau și cunoscători în politicile europene o să le dăm noi Multă Uniune Europeană și brexit-uri când vom vota la referendum să avem din nou Compania de Apă a Municipiului Buzău.În UE și peste tot în lumea liberă, poporul este suveran. Cum hotărăște el prin referendum-uri, așa se face. În Elveția sunt zeci de referendumuri locale anual, pentru orice lucrare sau serviciu de interes public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.