„Dacă un medic se comportă așa, ce să le mai ceri celor cu 4 clase?”

„În cazul medicului confirmat cu Covid 19 și transportat la București, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, e anunțul făcut azi-dimineață de Prefectura Buzău.

S-a confirmat astfel informația dată, pe surse, aseară de buzoienii.ro.

„Nu știm ce să ne facem cu el. Pur și simplu nu vrea să iasă din casă pentru a fi transportat la spital”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, unul din oficialii implicați în acțiune.

Dreptate par să aibă în acest caz și buzoienii care au postat comentarii (unii încă de aseară!) la articolele referitoare la acest subiect.

„Dacă un medic are un asemenea comportament iresponsabil, atunci ce să le mai ceri celor cu 4 clase?

„Cum s-a deplasat de la București la Buzau? Oare ce o fi trecut în Declarație?”

„Un iresponsabil acest medic, punând în pericol familia, socrii, prieteni, cunoscuți!”

„Plângere penala din partea primăriei, pentru punerea în pericol a întregii comunitati!”

Dincolo de faptul că a refuzat internarea la spitalul din București, fiind nevoie de prezența poliției și a jandarmeriei, se pune și întrebarea cum de medicul a venit la socri, la țară, la Buzău, când peste tot sunt anunțuri tocmai de evitare a contactului cu vârstnicii ? Iar în cazul său, lucrând la Spitalul Militar, temerile erau mai mari decât în cazul unui funcționar de birou sau unui muncitor la fabrică.

Comunicat DSP Buzău

În seara zilei de 10 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost înștiințată de către medicul infecționist al Spitalului Militar Central București despre existența unui medic, al unității sanitare menționate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieșit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu.

Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară.

Cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanță specială către Spitalul V. Babeș din Capitală.

În acest caz, DSP Buzău a început ancheta epidemiologică”.

Persoanele cu care medicul a intrat în contact vor fi plasate în izolare la domiciliu și li se vor preleva probe biologice pentru efectuarea testului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Dacă un medic se comportă așa, ce să le mai ceri celor cu 4 clase?”

 • Trebuie luat cu măscatii
  Si întocmit dosar penal si amenda 20000 lei.si.a batut joc de toată comunitatea.

 • Inca un “erou” cazut in pacat?

 • Mai bine gândiți-vă DE CE nu a vrut să fie dus la spital… o fi știind ce e acolo.

 • @ Io
  Evident ca stie, doar este medic de spital. Marea lui problema este ca a trecut de partea cealalta a baricadei. Ca pacient, il apuca groaza. Pai cum nu? Conditii de cazare, mancare, tratament… poate si nevoia de spaga… Credeti ca de prea mult bine fuge de spital, preferand sa isi contamineze intreaga familie? Doar este parte a sistemului.

 • Daca acest virus este așa de periculos, pun și eu o întrebare, oare cei din Germania sunt așa de iresponsabili incat aduc la muncă peste 140.000 de lucrători din Romania, Polonia, Bulgaria, ce pare aveți? Își asumă faptul că importa și acest virus, corect? iar la noi au închis tot, nu știu, ceva nu se leagă aici, unii depun eforturi considerabile sa elimine pandemia alții își asumă aceste riscuri și pentru ce? niste sparanghel și căpșuni iar la noi pe camp se usucă tot …..,,

 • Asta are viitor frumos in politica. O sa mai auzit de in in curand

 • Va ganditi vai si ce si cum, dar voi nu va puneti o simpla intrebare.
  Chiar nu s-a mai intalnit cu nimeni de cand a plecat din capitala si in loc sa respecte regulile cauta fel si fel de tertipuri ca sa fraudeze legea. In magazinul/ magazinele in care a intrat sa faca cumparaturi, nu sunt oare rude, prieteni sau cunostinte de ale voastre cu ati vorbit zilele astea???

 • pentru Alex : Ai dreptate,omule! Asta are perspective frumoase de a deveni un nou “bacalbasa” sau poate “pintea”. Durae lex,sed lex!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.