Daea la Buzău. N-a venit cu oaia, dar a făcut baia… de mulțime. „Zici că-i Ceaușescu”. Citește reportajul de la „Alege oaia”

Lumea a dat buluc astăzi la descinderea celebrului Petre Daea la Buzău.

Mai multe sute de buzoieni au venit în parcarea noului Kaufland pentru festivalul „Alege oaia”, din care câteva zeci au ținut să-l vadă cu propriii ochi pe Daea.

Astfel că în jurul lui Daea s-a strâns imediat după sosire un mușuroi de oameni, format din ziariști, oameni din politica și administrația locală plus cetățenii curioși.

Mușuroiul s-a deplasat pe la fiecare stand, ministrul stând de vorbă cu comercianții ori producătorii, politicienii zâmbind amabili la panseurile spuse de Daea, iar ziariștii și cameramanii sperând că vor prinde ceva eclatant.

„Zici că-i Ceaușescu. Așa se plimba și ăla cu liota după el”, „Ăăa, dar ce mic e”, „E și el un om”, „Da, dar el a făcut ceva față de ăilalți”, „Uite că Toma vorbește cu Neagu, nu mai sunt certați”, sunt câteva din vorbele rostogolite de oamenii de rând  și culese de reporterul aflat la marginea mușuroiului.

Una peste alta evenimentul a fost reușit, producătorii și comercianții buzoieni au putut vorbi cu însuși ministrul, Daea a cules doleanțele acestora, ziariștii au putut încropi măcar de-o știre, politicienii locali au socializat, iar vizitatorii au putut cumpăra câte ceva tradițional românesc.

Au fost și câțiva nemulțumiți, din grupul celor care s-au luat după fenta organizatorilor. „Domnule Tereacă, în anunț se zicea că se dă și pe gratis. Întrebați-i și dvs. p-ăștia ce e gratis că noi vedem că totu-i pe bani”. Gratis a fost autobuzul 1, dus-întors, care s-a umplut la spartul târgului, dar și posibilitatea de a-l vedea și chiar de a da mâna, pentru cei mai norocoși, cu autorul zicerii epocale „Lângă oaie găseşti o frunză, dar lângă o frunză nu poţi să găseşti o oaie”.

„Vă salut dragi fermieri români, dragi producători și consumatori”, a rostit Daea la microfon, mai monumental decât Antonescu când a ordonat trecerea Prutului. „Ne-am luat angajamentul de a fi alături de fermieri și ne-am ținut de cuvânt plătind subvențiile la timp. E o atmosferă extraordinară, iată că și vremea ține cu noi. Mulțumesc Kaufland pentru că s-a alăturat campaniei „Alege oaia” și că ajută produsele românești să ajungă pe rafturi”.


„Domnul Daea e cel mai bun ministru al Agriculturii de după 90. E un moment bun al agriculturii și industriei alimentare românești, iar domnul Daea e promotorul acestei creșteri. Pe această piață e o competiție extrem de dură, România a importat anul trecut doar în primele șase luni mâncare de 3,6 miliarde de euro. Trebuie să ne trezim, să producem și să promovăm produse românești ca să micșorăm importurile”, a spus primarul Toma.

Ar fi vrut să zică două vorbe de la microfon și Emanoil Neagu, șeful CJ, dar domnișoara comper i-a tăiat-o că nu-i pe listă. Păcat, pentru că în urmă cu trei zile, la deschiderea Kaufland, Neagu a reușit cel mai bun discurs al său în public, iar locul pare că-i priește.

Târgul „Alege oaia” se va ține azi și mâine în parcarea Kaufland (din Bariera Ploiești), lanț comercial care susține că promovează pe rafturi și produse românești (mai mult ca alții).

De notat că Daea a venit la Buzău de aseară, iar azi-dimineață a descins în Piața Centrală, iar apoi a făcut o vizită „de lucru” și la Avicola Buzău.

loading...

2 comentarii la „Daea la Buzău. N-a venit cu oaia, dar a făcut baia… de mulțime. „Zici că-i Ceaușescu”. Citește reportajul de la „Alege oaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.