Datorită lui Pistol! Consilierii nu mai ridică mâna pentru a vota!

Da, consilierii din CLM Buzău nu mai trebuie să ridice mâna pentru a vota.

Secretarul primăriei, Eduard Pistol, genul omului care-și bagă nasul în toate pentru a vedea cum funcționează (și a le face să meargă mai bine) a luat la puricat microfoanele și sistemul audio din consiliul local.

Astfel a descoperit că se poate vota (pentru, împotrivă sau abținere) și folosind butoanele de pe microfon, fără a mai fi nevoie ca domnii consilieri să ridice mâna.

Voturile sunt numărate automat de sistem și afișate pe ecran în timp real. În acest fel, sunt scutiți de această treabă, dar și de riscul de greși, cei care până acum aveau sarcina de a fi cu ochii pe consilieri și a vedea (și număra) care – cum votează (pentru a decreta dacă proiectul a fost aprobat sau nu).

Implementarea sistemului, în mod cert – unul mai modern și mai rapid, are și o consecință interesantă.

Votul consilierilor devine cvasi-secret. Jurnaliștii și restul asistenței nu mai pot vedea (pe loc) cine și cum a votat.

Nu e încă sigur – reporterul buzoienii.ro nu a primit deocamdată această informație – dacă băieții care se ocupă de sistem pot „citi”  – mai apoi – cum a votat un consilier la un anumit proiect.

Dacă sistemul nu ar înregistra acest lucru, ar putea însemna că pe viitor consilierii vor vota mai degrabă în funcție de propria conștiință/interes, decât de indicațiile venite de la partid!

loading...

7 comentarii la „Datorită lui Pistol! Consilierii nu mai ridică mâna pentru a vota!

 • Ce mai face Cristina Toma…fata di flori a primarului care locuieste in Olanda….de unde ne vin autobuzelesi bulbii de lalele!…am sa cronometrez cat iti ia sa stergi comentariul!

  Răspunde
  • Surpriză! Comentariul nu se șterge. Se șterg comentariile insultatoare, calomnioase și care se îndepărtează mult de adevăr! Totodată adevărat este că spre surprinderea multora (și ciuda altora) Toma se dovedește un primar foarte bun care va reuși în doar câțiva ani să modernizeze Buzăul. Mai sunt enorm de multe de făcut după mandatele modeste ale predecesorului, dar direcția e corectă. Buzăul trebuie să devină un oraș al investițiilor, nu al patronilor și societăților sugativă la bugetul municipalității, cu tarife mult superioare serviciilor oferite.

   Răspunde
 • O sa se infiinteze o cooperativa a operatorilor ,pentru a putea urmarii votul consilierilor,vor filma fiecare cate unul,apoi vor face trocul.

  Răspunde
 • Daca „baietii” pot citi sau nu cine cum a votat e una… dar daca „baietii” pot schimba/modifica votul… asta e ceva ce nu trebuie sa se intample.

  Răspunde
 • Pingback:

 • Sa-l puneti pe dl. Pistol sa va dezvaluie cum a puricat ,,microfoanele si sistemul audio” (microfoanele nu fac parte din sistemul audio?) de a descoperit ca se poate vota la ele. Credeti ca stie sa porneasca sistemul audio?
  Inainte de a scrie o stire mai bine v-ati documenta daca este adevarata, si asta indiferent de cine o furnizeaza!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.