„De 30 de ani e așa”. Iată ce s-a întâmplat în această dimineață

„Vă trimit aceste poze în speranta că le veți publica pe buzoienii.ro. În caz că nu ați recunoscut zona vă spun eu. În spatele filaturii, la fosta autobază. Când veți face un reportaj și despre această zonă defavorizată, chiar infectă, uitată de autorități. Când o sa știm cine e proprietar pe acest teren plin de gunoaie și de ce primăria nu ia niciun fel de măsură de mai bine de 30 ani. Locuim aici de când s-au dat blocurile în folosință în 1986 și imaginea este aceeași”.

E mesajul și fotografiile pe care ni le-a trimis ieri un cititor de la blocurile din capătul străzii Simila.

Reporterul buzoienii.ro a preluat fotografiile și le-a trimis unuia dintre șefii de la poliția locală.

Astăzi, am primit în schimb o altă fotografie.

Cu terenul complet curățat de gunoaie.

Din informațiile noastre, cititorul care a făcut sesizarea e acum la serviciu. Așteptăm, după-amiază sau pe seară reacția lui când se va înapoia de la locul de muncă.

Curățenie a făcut firma RER, dar lucrătorii de la Serviciul Gopodărire Comunală îl caută pe proprietar pentru a-i înmâna factura, plus notificările că va trebui să-și împrejmuiască terenul și să aibă contract de salubritate.

În aceeași zonă, tot după zeci de ani, s-au asfaltat astă toamnă străzile Gogu Vicatus, Intrarea Iazului și o parte din strada Simila (vezi foto alăturat).

În apropiere, dacă va avea curiozitatea, cititorul nostru va avea surpriza plăcută să constate că groapa de gunoi care devenise stadionul Concas (de unde s-a furat tot în ultimii ani) s-a transformat „peste noapte” într-un stadion unde sute de copii vor beneficia peste doar câteva săptămâni de cele mai bune condiții de antrenament.

Evident că în zonă mai sunt lucruri de făcut, dar pentru prima dată „după 30 de ani” lucrurile au început să se schimbe, ba chiar într-un ritm alert.

stadion Concas/Constructorul

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „Am ajuns a treia localitate din județ! După Buzău și Rm. Sărat”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.