De astă dată unii de la SCDL Buzău primesc bilă neagră

Presa buzoiană a susținut și promovat întotdeauna SCDL Buzău.

De această dată însă, câțiva angajați ai Stațiunii de Cercetare Legumicolă primesc o bilă neagră pentru… lipsă de umanitate.

Sunt zeci de mașini cu buzoieni, brăileni, gălățeni etc. care la fiecare sfert de oră caută să evite traficul aglomerat din orașul Buzău, dar se opresc la bariera pusă de niște angajați ai SCDL Buzău (de la ferma din Bariera Brăilei).

Barieră încuiată cu lacăt

Credem că fotografiile de mai sus sunt elocvente. Toți șoferii și pasagerii sunt nevoiți să facă – aproape în fiecare minut – cale întoarsă și să revină în traficul aglomerat de pe strada și podul Drăgăcii + Bd. 1 Decembrie și Republicii. Asta înseamnă uneori mai bine de o jumătate de oră pierdută în trafic. Pentru mii de mașini, în fiecare zi lucrătoare.

De ce ?

Pentru că angajații de la ferma SCDL se încăpățânează să țină bariera jos și să nu permită accesul pe drumul de pământ (învecinat cu o cale ferată industrială) care ar scoate aglomerația din orașul Buzău și ar reduce jumătatea de oră la cinci minute.

Ăsta e drumul parcurs de reporterul buzoienii.ro cu două zile în urmă

Drumul nu deranjează nicio cultură agricolă, e pe lângă o cale ferată industrială, la mijloc e doar rea-voință (sau alte interese)

Drumul de pământ ajunge la bariera „de la siloz”. În față e Șoseaua Buzău – Brăila. Nici măcar nu e pericol de accidente, întrucât bariera peste calea ferată e prevăzută cu semnal acustic la trecerea trenurilor. Drumul de pământ trebuie doar ajustat pe ici pe colo cu un buldo – într-o oră a terminat! – și e bun de folosit.

Concluzie

Astăzi la Buzău a fost caniculă și așa va fi și în zilele/săptămânile viitoare. În mașini sunt și copii, bătrâni, bolnavi etc. Să-i ții pe toți aceștia în mașini câte o jumătate de oră (blocând traficul și așa aglomerat din oraș), scuzați-mă, dar e lipsă de umanitate. Mii de mașini cu mii de oameni în fiecare zi (vezi foto mai jos).

Citește și:

loading...

9 comentarii la „De astă dată unii de la SCDL Buzău primesc bilă neagră

  • Oare nu la SCDL este și domnul acela care este promovat peste tot , domnul Vânătorul . Oare nu poate pune o vorbă bună și pentru oamenii de rând chiar dacă nu sunt din parohia dumnealui sau acum este la Banca de gene și nu mai are nimic de spus.

    Răspunde
  • Sugestie. Temporar poate fi interzisa parcarea pe Bd. 1 decembrie, segmentul dintre Independentei si giratoriul de la podul Dragaicii, ca sa aiba loc masinile pe doua benzi. Astfel, cei care merg inainte spre Bariera Ploiesti sa se incadreze langa bordura. Ar fi un mic castig de timp.

    Răspunde
  • Reporterul nu vrea să lovească în Vânătoru, că de…e de-al nostru!! De parcă ăia „câțiva angajați” au pus lacătul de capul lor!!

    Răspunde
  • Pentru @George si @Florian
    Dl Vânătoru nu mai are de ceva timp nici o legătura cu SCDL (este director la Banca de Gene – entitate distincta) si chiar daca avea tot nu decidea dansul închiderea barierei. Altcineva e director la SCDL(Doctor Inginer Vlad Constantin – Director S.C.D.L.). Așa ca mai ușor cu pianul pe scări. O seara frumoasa!

    Răspunde
  • Am înțeles că la recomandarea dl. Vânătoru s-a pus bariera, pentru a nu polua zona prea mult.

    Răspunde
  • Cum necum poate ar trebui si Don Primarele sa si bage amploiati in problema barierei ca drumul este al primariei. Cam de mult se stie de problema si se vine cu „nu stim, nu se poate” etc.Era prin primarie un „Gigel care ori de cate ori punea un giratoriu se umfla in pene. Acum de o perioada cam tace. Oare de ce?

    Răspunde
  • Stimabililor, dar este SCDL proprietarul terenului si al drumului?
    Ca daca este proprietar SCDL iar in calitatea sa de proprietar SCDL nu vrea trafic auto pe proprietatea sa, cred ca e timpul sa renuntati la smiorcaielile comuniste (vai, dar uite ce rai sunt astia, nu vor sa ne lase sa trecem pe la ei prin curte ca noi suntem cu 3 testicule si nu putem sa asteptam in trafic bla bla ) si sa stati linistiti in traficul haotic. Pe fonduri europene, se stie. 😉

    Răspunde
  • Daca e proprietatea lor e normal sa fie ingradita.
    Ca unii profitau de faptul ca nu e ingradita proprietatea si si-au batatorit alee ca sa fenteze traficul nu e problema lor.
    Aceeasi situatie se regaseste si prin rezidentialele periferice de prin tara, unde proprietarii de case „la porumb” au profitat de faptul ca nu e campul ingradit si si-au batatorit alei pe terenurile altora ca sa scurteze drumul, iar cand proprietarul a venit sa ingradeasca, tot ei ce incalcasera proprietatea omului si o foloseau fara drept au facut scandal.

    Răspunde
  • Domnule reporter…un titlu tendențios.. Daca ar fi curtea ta.. Ai face ea drum judetean?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.