De azi au început lucrările și aici. Se vor pune dale

Din această dimineață, muncitorii de la Strabag au pornit la demolarea trotuarelor și din Unirii Sud (vezi VIDEO mai jos).

Pentru pietoni e o veste bună. Pe anumite segmente, trotuarele erau pline de denivelări și crăpături, asfaltul fiind cel original – de la înființarea cartierului din anii 80.

Pe trotuar se vor înființa piste de bicicletă, canalizații pentru îngroparea cablurilor de pe stâlpi, iar pentru spațiul pietonal se vor monta dale.

Bd. Unirii va avea dale și pistă de biciclete de la un capăt (Bariera Ploiești) la celălalt (Podul Mărăcineni).

Lucrarea se face pe fonduri europene, UE dând Buzăului în jur de 18 milioane de euro pentru a încuraja mersul pe jos, cu bicicleta și transportul în comun, în detrimentul folosirii autoturismului personal.

În condițiile în care pe jos se pun dale (și nu e nevoie de asfalt) muncitorii vor putea lucra toată iarna, astfel că la primăvară Bd. Unirii va avea trotuarele făcute de la un capăt la celălalt
Veste bună pentru mămicile cu copii în cărucioare. În sfârșit, își vor putea plimba micuții pe Bd. Unirii fără, opinteli și hurducături

Citește și:

loading...

12 comentarii la „De azi au început lucrările și aici. Se vor pune dale

 • Tare ma tem ca, cablurile vor ramane tot pe stalpi. Si im primăvara nu va fi gata nimic. In Unirii Nord pe partea cu sediul PSD, peste asfalt s ar putea incepe punerea dalelor. Dar nu stiu ce așteaptă. Lucrarile nu sunt de calitate. Deși costă niște meleoane de euro!!!

 • Ms mir ca tot se mai gasesc carcotasi nemultumiti. Primarul chiar merita felicitari!

 • Așteptăm de zeci de ani ! Carosabil s-a mai văzut, dar trotuar la BZ …. Nu. Ne-am chinuit cu copiii în cărucioare destul ! Spor la muncă Strabag!

 • Asfaltul, asa cum a fost el a durat zeci de ani.
  Dalele s-au facut praf dupa 2 – 3 ani ( Parcul Sf. Ingeri )

  Pe asfaltul turnat ca lumea nu sint hurducaturi . In schimb pe dale ….

 • Dalele se vor deteriora foarte repede ! Probabil asta e și ideea. . să mai aibă de lucru și peste un an !

 • Dalele sunt solutie de puturosi, usor de facut si incasat banii, se deterioreaza rapid, se merge greu pe ele, zdruncina carucioarele, agata pantofii, pentru ca nu vor fi asezate perfect.
  Dalele abia daca sunt o solutie de compromis in parcuri, unde lumea se plimba incet si relaxat, nu pe trotuar, unde te grabesti sa ajungi unde ai nevoie si te agati de toate marginile de la dale.

  Iar ala care il lauda pe primar sa stie ca UE ne asfalteaza strazile, nu Toma. Toma face grajduri, avioane, mobileaza sali, iar asta cu milioane peste milioane de euro imprumutate ce ne vor impovara pe viitor. Pe noi, astia de rand, nu pe elita de partid, aia se vor descurca mereu.

 • Așa s- a zis și pe Transilvaniei, că vor fi dale, plantați tei și cablurile în pământ…nimic din toate astea nu s-au realizat!!!! Așa că mai lasa-ne

 • Dalele, în Buzău, s-au dovedit a fi complet ineficiente pentru pietoni sau, dimpotrivă, o afacere profitabilă și repetabilă pentru decidenți și firmele lor … In imensa majoritate a cazurilor au fost înlocuite cu alte dale și doar cele schimbate în fața Casei Albe (Prefecturii ) sunt mult mai rezistente, mai mari și mai aspectuoase. In multe situații cetățenii și-au dorit revenirea la un asfalt trainic și sănătos , astfel ca atât vârstnicii , gospodinele care vin de la Piață sau mămicile ieșite cu copiii din cărucioare să beneficieze de o circulație confortabilă. In general, în Buzău există demult tendința ca trotuarele – pe unde umblă OAMENII – să fie trecute în plan secund , în defavoarea străzilor și șoselelor – pe unde circulă MASINILE ! Am expus aici doar o părere deși zarurile au fost demult aruncate…

 • Primarul merita felicitari? Nu, nu, nu !
  In niciun oras din Ungaria nu ar indrazni vreo firma sa lase oamenii in praf. Nici macar o zi! Iar primarul s-ar ocupa personal ca sa se asfalteze imediat dupa ce s-a scos asfaltul vechi. In acest oras, cetateanul nu conteaza, primarului nu i pasa daca praful intra in casele oamenilor, iar oamenii habar nu au cum e normal sau cum nu e. Spre exemplu in Elvetia, firma si ar pierde autorizatia si primarul ar fi suspendat de catre Autoritatea de mediu. Suntem cu mii de ani in urma si nici macar nu stim !!!

 • Sunt alte prioritati fluidizarea traficului, parcari,educatie pentru tineri, locuri de munca dar nu cu minim pe economie.
  Unirii era una dintre cele mai bune strazi din oras ,iar trotuarul era pe anumite portiuni deteriorat dar in rest arata bine,acum va pune dale si se vor macina ca pe Str.Marghiloman sa avem ce repara mereu.

 • V a dati seama cum o sa mearga mamele cu carucioarele cu copii pe acele dale ,vai de tocurile lor

 • Jumate dintre romani traiesc de la un salariu la altul.. Nu au timp sa se gandeasca si la binele civic sa spun asa… Si tu dai exemple de civilizatie din Elvetia… Pe de alta parte.. Gunoaie aruncate pe jos.. Masini parcat pe trotuar sau aiurea din sila de a face 50 de m pe jos…nu e vina nimanui.. e doar a noastra a romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.