De când se fac case pe trotuar ?

Nu se vede prea bine în poză dar un stâlp al clădirii s-a ridicat pe trotuar.

Imobilul s-a înălțat la intersecția străzilor Victoriei și Aurorei, unde a funcționat în acel triunghi – mai demult – o stație Peco și, pe vremea lui Ceaușescu, una de încărcat butelii.

Fotografia de mai sus, unde trotuarul e încă vizibil, s-a făcut dinspre Victoriei. Dinspre Aurorei, căci a fost și acolo, trotuarul a fost acaparat de noua construcție (vezi foto mai jos).

O construcție cu multe semne de întrebare

Despre acest subiect, la sesizarea unui cititor, buzoienii.ro a mai scris în urmă cu zece zile. Două lucruri se reclamă.

În primul rând, dacă pentru o clădire atât de mare (deocamdată nu știm ce afacere se va dezvolta acolo) sunt prevăzută locuri de parcare corespunzătoare. Pare că nu.

Apoi, o ciudățenie, e că șantierul nu beneficiază de un panou informativ pentru ca tot omul să știe cine și ce face acolo. Mai exact, există un panou, dar pe el nu scrie nimic.

Rugăm persoanele responsabile din Primăria Buzău, Poliția Locală, Disciplina în Construcții etc. să-și îndrepte un pic atenția asupra acestei construcții.

Iată mai jos o poză din 2012 (mulțumim Google Street View) în care se observă trotuarul (înainte de înființarea stației peco și de butelii exista nu doar trotuar, ci și bretea de stradă).

UPDATE 1: Un vecin ne-a trimis și un extras dintr-un document de la cadastru semnat de directoarea Olimpia Bădicu prin care se atestă că acolo a existat „trotoar”.

Update 2:

Poliția Locală s-a sesizat în privința lipsei informațiilor de pe panou. „O echipă a Poliției Locale s-a deplasat imediat la fața locului. Proprietarul a promis că astăzi datele necesare vor fi inserate pe panou. Acesta a precizat că informațiile au fost scrise, dar că au fost șterse de ploi” – Adrian Teodorescu, director adjunct Poliția Locală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „De când se fac case pe trotuar ?

 • Au fost șterse de ploi?! Pe bune, chiar asa?! Localii au crezut ce au spus cei care construiesc?! Trebuia sa fie amendați pentru acest lucru, nu tolerați.
  Despre faptul ca au construit pe trotuar nimic?!

 • Am mai vazut prin oras o gramada de santiere fara nici un panou, sau cu panouri goale, puse de prima data goale, semn ca ori nu au autorizatie dar vor sa para ca au, ori ca e un proiect plin de nereguli.
  Presupunand ca au scris, probabil au scris intentionat cu creionul ca sa se stearga imediat, am vazut ca e o strategie in a face asta pe unele santiere, cand inca de la punerea panoului deja sunt sterse anumite date.

 • Ca exemplu de santiere incepute si chiar terminate fara panouri si posibil fara autorizatie si fara sa fie declarate la impozit:
  – constructie pe str Bucegi nr 55 aproape de colt cu Marghiloman. Inca neterminata.
  – constructie pe str Enachita Vacarescu nr 14 (intre Nucului si Apolon). Inca neterminata.
  – constructie pe str Aurorei nr 17 (si demolare). Pare aproape terminata. Asta e chiar la doi pasi de cladirea din articol.
  – constructie pe str Garlasi nr 16 (si demolare). Inca neterminata.
  – constructie pe str Garlasi nr 7 (extindere/etajare cladire). Terminata.

  Si exemple pot continua, aproape ca nu e strada unde sa fie un santier sa nu gasesti fara panouri sau cu panouri goale sau “sterse”

 • Întrebați.l pe arhitectul șef al orașului cum a dat autorizația. Domnul Țârlea este uneori ,,înțelegător,, dacă ești cumsecade cu dânsul și da autorizații in multe situații discutabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.