De ce a fost fost Cristi Bâgiu un prost ?

Era condamnat – pe fond – la cinci ani de închisoare cu executare.

Și asta nu era tot. Procurorii DNA lucrau de zor la alte rechizitorii și probabil că, plictisiți de personaj, aruncau alte informații/probe/denunțuri despre fostul prefect/senator/șef de CJ la gunoi.

Era limpede că Bâgiu va sta câțiva ani (buni) la mititica.

În așteptarea sentinței definitive, Bâgiu ocupa în fiecare dimineață o masă, mai retrasă, la restaurantul său de la intrarea în Parcul Tineretului.

Cu aceeași ritmicitate, reporterul se prezenta la serviciul pe care-l avea în aceeași clădire.

Privirile celor doi se întâlneau adesea. Reporterul nu știe ce gândea Bâgiu, însă prin mintea jurnalistului se ițea – obsedant – o întrebare.

„Ăsta ce naiba caută p-aici ? De ce nu-și ia tălpășița cu milionul de euro – pe care mai mult ca sigur că-l are – printr-o țară cu care România să n-aibă contract de extrădare ?”.

De la o vreme, reporterul gândea că n-o să-l mai vadă pe Bâgiu la locul său. Își imagina titluri de știri gen „Bâgiu a fugit. I s-a pierdut urma într-o țară din America Latină”.

Numai că omul nostru, de se întâmpla cumva să lipsească uneori dimineața, apărea seara. La un moment dat, a venit sezonul rece. Bâgiu ședea mai rar la terasă, dar silueta lui se profila la o masă înăuntru.

Până într-o zi, când în loc de știrea fugii lui Bâgiu, colegii i-au vârât sub nas un alt titlu. „Sentință definitivă. Bâgiu s-a prezentat la penitenciar. 5 ani și două luni cu executare”.

De atunci, și mai nou din ce în ce mai des, câtă vreme pușcăriabilii noștri fug pe capete din țară, reporterul se gândește la Bâgiu cu un soi de milă combinată cu oareșce respect.

„Bâgiul nostru a fost un prost”. „Stă închis la Mândrești. Alții ca el sunt la plajă”. Acestea sunt titlurile pe care reporterul buzoienii.ro voia de mai multă vreme să le publice.

Astăzi, după ce-a văzut pozele cu Udrea și Bica, reporterul n-a mai rezistat. Și a dat drumul la acest articol.

„Cristi, tu de ce ai ales să fii mai fraier decât alții ? Ce-a fost în capul tău, ca într-o țară plină de hoți, să faci tu pe corectul ?”

Citește și articolul: Ce înseamnă concurența! Iată ce decizie a luat Vali „Cauciuc” după ce autobuzele Trans-Bus au intrat la Vadu Pașii!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „De ce a fost fost Cristi Bâgiu un prost ?

 • Cristinel era convins ca a aranjat treaba bine… s-a inselat.
  Si foarte mintos niciodata nu a fost… degeaba a iesit din intreprindere de unde era muncitor si a furat cu 7 maini, ca inteligenta nu se mai dezvolta, cu atat mai mult nu cand ai bani si incepi sa te crezi zeu.

 • Mesajul pe care reporterul îl transmite prin acest articol nu este chiar inspirat!

 • Intradevar, mesajul e neinspirat.
  Practic le spune politicienilor: furati fratilor cu sacul si fugiti cu tirul plin de saci de bani in Costa Rica, Brazilia si cheltuiti acolo pe distractii, femei si bautura. Ce naiba sunteti fraieri asa?

 • Poate că, de fapt, ceva mai criptic pentru unii, mesajul e unul de frustrare. Că pușcăriașii sunt lăsați să plece din țară.

 • Ce bine mă simt când aud pe alții atacând furibund ,chiar injurios ,vreun demnitar de stat care a călcat pe bec .Ăștia bărbați fraților nu un oarecare care tremură și la o privire mai urâtă a șefilor lor .Bravo lor .Sper să vă țină și să nu călcați strâmb în tabăra cealaltă .

 • Mi se pare sau ii cam plangeti de mila domnul Auras. Credeam ca transmiteti un mesaj de genul confiscarii averii nejustificate!

 • Acest individ a dezechilibrat esicherul politic la Buzau,trecand cu aproape toti primarii PNL la PSD,iar PSD-ul la compensat cu 5 ani cu executare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.