De ce anunțul de pe parbriz este considerat doar „o foaie de hârtie”


Comercianții privați de mașini – care le țineau la vedere în parcarea Kaufland s-au trezit azi – cu afișe în parbriz.

În acestea, samsarii de mașini erau avertizați că autoturismele vor fi ridicate și depozitate conform Hotărârii Consiliului Local nr. 188/2007.

Referitor la această speță, viceprimarul Ionuț Apostu a precizat că hotărârea de Consiliu Local se aplică doar pe domeniul public.

„Politia Locală nu are jurisdicție decât pe domeniul public! Nu este o notificare conforma HCLM. Este o simpla foaie de hârtie!”.

În aceste condiții, comercianții de mașini au apreciat că este vorba doar de o încercare (nereușită) de intimidare.

Conform legislației din România dreptul de a ridica și depozita autovehicule private nu îl au decât poliția națională și administrațiile locale prin poliția locală (și asta doar în anumite cazuri).

Pe de altă parte, nu este corect nici ca samsarii de mașini să ocupe în detrimentul clienților parcările supermarketurilor și mall-urilor.

Unele mall-uri și supermarketuri din țară au procedat la blocarea roților autoturismelor uitate prin parcări și au cerut o taxă de deblocare.

Au existat polemici aprinse inclusiv printre juriști asupra legalității unei astfel de măsuri, însă câștig de cauză au avut în justiție cei care au opinat că măsura este una ilegală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Așa n-ar mai pândi polițiștii când pune pietonul piciorul pe celălalt sens”. Iată unde se întâmplă!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.