De ce e aceasta cea mai periculoasă intersecție din Buzău ? Ce trebuie făcut ?

La prima vedere e o intersecție banală. Zonă liniștită, fără cine știe ce trafic, două străzi, Plevnei și Col. Buzoianu, destul de mici.

Pe strada secundară, Plevnei, este postat ditamai indicatorul „Stop”, o lampă de avertizare cu lumină galbenă intermitentă, plus o linie groasă, albă, de separare a celor două sensuri. 

Cu toate acestea, aici se petrec aproape săptămânal accidente. Mai des decât în marile intersecții ale orașului. Șoferi buzoieni sau de prin alte părți, nu văd stopul, nici lampa, și pătrund în intersecție ca și cum ei ar avea prioritate.

Mașinile care circulă regulamentar pe str. Col Buzoianu sunt bușite în lateral și, mai grav, aruncate pe trotuar sau în una din casele de vizavi. Mașinile sunt făcute sandviș, ca și pietonii care au ghinionul să treacă tocmai atunci pe trotuar. 

Localnicii, și nu numai, cer imperativ amplasarea unor limitatoare de trafic în buza intersecției pentru a-i obliga în acest fel pe șoferi să oprească.

Există și o variantă ceva mai blândă ca pe carosabil să fie trasate cu vopsea țipătoare avertismente că urmează o intersecție periculoasă. Rămâne ca specialiștii să aleagă în săptămâna care urmează care din cele două variante va fi aplicată.


O intersecție cvasi-similară e cea dintre Bd. Titulescu și str. Democrației.

Deși aici traficul e ceva mai mare, accidentele sunt totuși mai reduse decat pe Plevnei, probabil pentru că intersecție e ceva mai largă și mai multă vizibilitate.

Însă, și aici se impun măsuri suplimentare, chiar dacă șoferii se vor plânge că toate aceste guguloaie apărute pe carosabil în ultimul an le strică mașinile.  

 

 

loading...

3 comentarii la „De ce e aceasta cea mai periculoasă intersecție din Buzău ? Ce trebuie făcut ?

  • Cel mai corect este amplasarea de semafoare .

  • Amplasate semafoare transversale ca să nu mai fie acoperite de copaci sau mai știu eu ce și s-a terminat cu accidentele. Sunt prea mulți piloți în Buzău și de-aia se produc prostii de genul.

  • Mai oamenilor sunteti razna ,semafor acolo ,semaforul se pune dupa trafic ,sau vorbiti si voi sa va aflati in treaba ! acolo trebuie doar sa opresti la stop !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.