De ce elevii și pensionarii din Mărăcineni și Săpoca plătesc bilet pe autobuzul 2, iar cei din Buzău, nu ? Iată răspunsul!

În ultimele săptămâni, s-au înmulțit aceste întrebări formulate către redacția buzoienii.ro.

Elevii și ceilalți cetățeni din Mărăcineni (mai mulți) și din Săpoca (mai puțini), care plătesc 1,5 lei pe bilet, susțin că la mijloc este o discriminare.

Că sunt discriminați față de cei cu domiciliul în orașul Buzău, care circulă gratuit și nelimitat cu autobuzele Trans-Bus.

Răspunsul la întrebare este unul simplu:

„Pensionarii și elevii din municipiul Buzău circulă gratuit pe baza subvenției pe care Primăria Buzău o plătește constant către Trans-Bus. Primăriile din Mărăcineni și Săpoca nu plătesc această subvenție către societatea de transport și de aceea locuitorii celor două comune trebuie să achite bilet” – C-tin Toma, primar Mun. Buzău


„Cred că aceia care reclamă acest lucru sunt din Mărăcineni, întrucât la noi, la Săpoca, lumea e mulțumită. Să mergi până în Buzău cu doar 1,5 lei la o frecvență de 20 de minute e o situație ideală. Vreau să vă spun că totuși plătim și noi de la Săpoca o subvenție, dar pentru păstrarea prețului biletului la doar 1,5 lei. Să fie clar, acest preț mic e unul subvenționat”, ne-a declarat Laurențiu Manea, city manager comuna Săpoca

Totuși cererea pensionarilor, mai puțin a elevilor, din Mărăcineni și Săpoca de a merge gratuit cu autobuzele Trans-Bus poate să devină realitate de anul viitor:

„Da, ne gândim să prindem în bugetul pentru anul viitor plata unei subvenții către Trans-Bus pentru pensionarii din comună. Înțeleg că nici pentru pensionarii din Buzău nu se va mai acorda gratuitate nelimitată, ci doar pentru un număr de călătorii. Așa vom face și noi la Mărăcineni”, ne-a declarat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni


„Da, în funcție de ce se va decide la Buzău, vom plăti și noi o subvenție pentru pensionari. Dar nu și pentru elevi. Cei până în clasa opta au școli bune și în comună, nu trebuie să meargă la Buzău. Iar pentru cei de liceu se plătește subvenție dar de la liceu prin intermediul Ministerului Educației”, a precizat Laurențiu Manea, city-manager la Săpoca.

De anul viitor ar urma să se rezolve și problema aglomerației de la traseul numărul 2 de la anumite ore. Trans-Bus va achiziționa nu mai puțin de nouă autobuze cu burduf, procedura de licitație fiind deja urcată în Sistemul electronic al Achizițiilor Publice.

Citește și articolul: Celălalt a fost găsit vinovat (click AICI)

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „De ce elevii și pensionarii din Mărăcineni și Săpoca plătesc bilet pe autobuzul 2, iar cei din Buzău, nu ? Iată răspunsul!

  • Pingback:

  • De ce nu faceti comparatie cu biletul de pe ruta Buzau-Lipia 3,5lei pt.10 km.Buzau-Stalpu 5 lei.Buzau Merei 5,5lei.Buzau-Zoresti-Ciobanoaia.5,5 lei

  • Problema acestei „discriminari” se poate rezolva foarte simplu:TOATA lumea care circula cu autobuzele trebuie sa plateasca bilet! Indiferent ca este din Buzau sau alte localitati.Terminati odata cu aceste pomeni .

  • Chiar nu se gandeste nimeni sa prelungeasca ruta traseului 2 pana la Zarnestii de Slanic ??? Ar fi un mare favor si pentru locuitorii comunei Cernatesti !
    Multumim,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.