De ce îl acuză procurorii DNA pe fostul primar

Ciudățenie a justiției, fostul primar C-tin Boșcodeală are în lucru la DNA Ploiești un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu pentru presupuse fapte ilegale comise cu mai bine de zece ani în urmă.

Ciudățenia e că pentru aceste fapte, după zece ani, intervine prescrierea.

Totuși, procurorii DNA Ploiești au trimis pe 05 ianuarie la Buzău o adresă prin care solicită primăriei să se constituie parte civilă în viitorul proces.

Boșcodeală e acuzat că a asociat ilegal Primăria cu echipele de fotbal și handbal din oraș, Gloria Buzău respectiv HCM Buzău, și că le-a acordat finanțări ilegale din banii primăriei.

4.411.046 lei, din care 2.821.700 lei suma acordată cu titlu de finanţare structurii sportive Fotbal Club Gloria Buzău în perioada iunie 2011- mai 2013 şi 1.589.346 lei reprezentând dobândă legală aferentă perioadei 06.06.2011 – 10.01.2023, calculată pentru sumele achitate.

844.137 lei, din care 540.000 lei suma acordată cu titlu de finanţare structurii sportive Clubul Sportiv de Handbal Municipal Buzău în perioada iulie 2011 – mai 2013 şi 304.137 lei, reprezentând dobândă legală aferentă perioadei 04.07.2011-10.01.2023, calculată pentru sumele achitate.

Consilierii locali municipali vor trebui în ședința de săptămâna viitoare (joi, 26 ianuarie) să decidă dacă primăria se va constitui sau nu parte civilă.

Boșcodeală a avut până acum parte de două condamnări. Una într-o speță legată de atribuirea în folosință gratuită a terenului de la Vidatti către Dan Tulpan și alta, unde a intervenit prescripția, pentru deposedarea SCDL de terenurile pe care s-a construit cartierul Orizont.

După prima condamnare, fostul primar s-a retras, cu decență, din viața publică.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „De ce îl acuză procurorii DNA pe fostul primar

 • ..asta e tactica !…se ține la sertar un dosar penal până se apropie prescrierea!…ca să nu bată la ochi se scoate de la sertar cu câteva luni înainte de prescriere cică să se constituie părțile ….. și se face un simulacru de proces până intervine prescrierea !…simplu!…

  Răspunde
  • Asta pentru că judecătorii și procurorii nu răspund penal și material pentru deciziile luate. Dacă poporul român ignorant înțelege asta anul ăsta v9m vedea fix ce n-a văzut Parisul zilele astea ori la revoluția lui Robespierre!

   Răspunde
 • Ce să facem noi cu decența lui Boșcodeală? Dumneavoastră, ca jurnalist, probabil cu facultate, apreciați că acest domn al cărui nume nici nu merită să l mai pronunțăm și care spre deosebire de dvs, are bani cât pentru două vieți, desigur, oɓținuți din salariul de bugetar, s a retras cu decență din viața publică? Nu a avut ce să facă stimabile domn, a trebuit să plece cu coada între picioare, după ce și introdus stimabila gură pe unde a putut! Stă cu nuca acolo unde știți, de frică să i nu i fie găsiți banii ascunși de sechestru! Domnule jurnalist, incepeți treaba de jurnalist, lăsati pupatul în dos sau cel puțin găsiți ceva mai respectabil de rumegat, nu mizeria din jurul domnului anterior menționat!

  Răspunde
  • Cata eleganta pe capul lui Bosco???? ”S-a retras cu demnitate”…wtf????!!! Daca era acuzat pe nedrept puteai spune asta, nu ai proprietatea termenilor, prietene. Cata demnsitate poate avea un infractor, e de ras….absolut penibil…

   Răspunde
  • Boscodeala a furat tot ce a putut. terenurile care nu i se cuveneau, case pt toate amantele etc. Sa-u făcut legiuitorii ca-l judeca pina sa prescris. Acest individ cît a condus primăria ne-a băgat în mocirlă. De ce spuneți că s-a retras decent de pe funcție ? Se acoperă unu pe altul. Gașca e mare bre!

   Răspunde
 • Un teatru penibil pe care satrele corupte de judecatori, avocati si procurori il pun in scena pe pielea cetatenilor cinstiti. O tara si un oras al interlopilor. Sau sa le spun semi-interlopi, ca astia nu mai baga si sabia, jefuiesc cu delicatete.

  Răspunde
  • Deci acordarea de bani de către primărie unei echipe sportive a fost ilegală pentru fostul.. dar pentru actualul este o faptă de glorie???

   Răspunde
 • Important e sa fii in partid si in functie si in relatii de rudenie sa poti sa furi si sa pitesti bine banii pentru tine si pentru tot neamu tau, ca 2-3 ani de puscarie daca e sa fie (uneori nici aia nu sunt), nu sunt capat de lume. Ca in fond, ce e puscaria, un loc unde stai tot pe banii alora pe care i-ai jefuit.

  Răspunde
 • Sunt curioasa ce face diferit acum primarul, pentru ca pare acelasi gen de fapta si in prezent.
  Dosarul e 33/P/2021, scrie in ordinea de zi a sedintei ordinare de joia care vine. Prescriptia intervine in cel mult 8 ani pentru genul de infractiuni de care poate fi acuzat (poate abuz in serviciu?!), de la momentul incetarii faptei, practic de cand nu mai e primar cred. In plus prescriptia poate fi intrerupta de orice act de procedura in cauza. Cred ca e vorba de ceva mai putin grav decat abuzul, care sa fie pedepsit sub 5 ani si atunci e clar de ce dosarul a fost inceput in 2021, pentru ca prescriptia intervenea la 5 ani de la savarsirea faptei, adica anii 2016.

  Răspunde
 • Și tot cu demnitate făcea sex cu 2 persoane în delegație, pe banii noștri. Sau n-ați văzut filmulețul la vremea aia?
  Câtă elegantă la acest infractor, n-ai văzut așa ceva.
  Și acum tot cu demnitate huzurește pe banii pe care i-a strâns sărmanul din salariul de bugetar…

  Răspunde
 • Risipă de bani publici cu aceste zise dosare. Probabil urmeaza alegerile si il tine iar blocat. Macar un post de parlamentar ar fi trebuit sa prindă la cât a hranit PSD 30 ani. Merita

  Răspunde
 • Gelatul trebuie sa plateasca pentru toate hotiile pe care le-a facut !!
  20 de ani si-a batut joc de buzoieni si de banii lor, dovada ca Toma cand a ajuns primar in 2016, a gasit un Buzau ca dupa razboi, comparabil cu orasele din Lumea a 3-a !!
  Si ce putea sa faca DAR N-A FACUT Boscodeala in 20 de ani, a facut Toma saracul in doar cativa ani si inca o sa faca multe… Pentru ca e un om gospodar, cu simtul raspunderii, nu imbogatit jegos din bani publici care credea ca daca umbla la 4 ace, pieptanat si gelat tot timpul, gata, si-a castigat imaginea !!

  Răspunde
  • Când compari nimic (ce a făcut Boscodeala) cu ceva, chiar puțin sau greșit făcut (ce a făcut tov. Toma) rezultă o diferență, pare că unul a făcut ceva.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.