„De ce între două stații din Buzău biletul e 2 lei, iar între două stații din Mărăcineni e 2,5 lei ?”

În ultimele zile, reporterul buzoienii.ro a primit mai multe sesizări de la cititorii din zona Mărăcineni care reclamă un aspect care îi nemulțumește.

Faptul că un călător între două stații de pe raza comunei Mărăcineni plătește 2,5 lei pentru un bilet, în timp ce în interiorul municipiului Buzău biletul este de 2 lei între două stații.

E drept, aceștia au avut propriile postări pe facebook, care au stârnit o polemică între internauți.

 „Nu știu dacă a mai observat cineva că prețul biletelor din interiorul localitătilor rurale (circulatia între stații din interiorul localității) este de 2,5 lei pe când în oraș este de 2 lei, ceea ce nu îmi pare a fi corect. Dar totuși se întamplă. De la un locuitor al comunei Maracineni” – mesaj cititor buzoienii.ro

O nemulțumire au avut și unii locuitori din municipiul Buzău care au mers înspre Mărăcineni, Săpoca ori V. Pașii.

Aceștia și-a luat un bilet de 2 lei din municipiul Buzău și s-au trezit că dincolo de podul de la Mărăcineni taxatoarele le-au solicitat să-și cumpere un nou bilet de 2,5 lei pentru zona rurală.

În ecuație a intervenit directorul Trans-Bus, care i-a sfătuit pe buzoieni să-și achiziționeze de prima dată bilete de 2,5 ori 3 lei, specificându-le taxatoarelor destinația exactă.

Într-o astfel de situație biletul va fi cu 0,5 ori un 1 lei mai scump, dar va acoperi și zona rurală.

loading...

7 comentarii la „„De ce între două stații din Buzău biletul e 2 lei, iar între două stații din Mărăcineni e 2,5 lei ?”

 • Regula este simpla: daca un autobuz circula in medie cu 5 calatori per cursa in zonele rurale iar in zonele urbane cu 10 calatori, costurile fiind aceleasi e normal ca diferenta sa se revada in costul biletului….

 • Pingback:

 • Sa nu ii dai prostului o pomana, ca te va injura ca nu i-ai dat doua.
  Cam asa si cu taranii astia.
  Sa ii fie invatatura de minte primarului municipiului ca pomenile nu trebuie facute. In loc sa cheltuie banii in folosul buzoienilor le-a dat pomana la tarani… poftim pomana, dupa ce le-a dat acum il injura ca nu le-a dat destul… sper ca a invatat lectia.

 • Taranca e mata prostule

 • stati linistiti ca este abia inceputul raului.

 • Pretul biletului trebuie sa fie acelasi de la un capat la celalat pe aceeasi linie indiferent de zona tranzitata. Calatorii ar trebui sa urce pe la usa soferului, sa cumpere bilet, apoi sa coboare pe la mijloc in statia dorita. Cel putin asa se face afara si functioneaza. Taran sau orasean, alb sau negru, pt o tara ca afara trebuie sa ne educam singuri.

 • Autobuzele care parasesc municipiul sa nu circule in oras si sa plece din capetele autobuzelor urbane si sa fie cu bilet separat pentru rural… 5 lei biletul extraurban indiferent de cate statii face.
  Asa era corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.