Revin autobuzele cu burduf în Buzău ? Iată răspunsul primarului Toma


Cititorii de a anume vârstă își amintesc cu siguranță de faptul că autobuzele cu burduf au mai circulat prin Buzău.

Ele au fost folosite cu succes în Buzău în special pentru transportul muncitorilor către și dinspre zona industrială înainte de 1989, dar și după aceea.


Recent, s-a pus pe tapet achiziționarea de către Trans-Bus a altor autobuze cu burduf, care să fie folosite la orele și pe rutele în care există un număr sporit de călători.

De exemplu, dimineața spre Zona Industrială, dar și pe traseul numărul 2 de la Mărăcineni înspre municipiu.

Această soluție i-a fost servită edilului-șef pe site-ul domnuleprimar.ro:

Vă rog să luați în calcul achiziția în regim de urgență a măcar 5 (ar fi bune 10) autobuze articulate/”cu burduf” care să fie folosite pe traseele aglomerate, la orele de vârf, cum e pe linia 2 la orele dimineții. Cu un singur șofer și cu un consum de motorina doar cu puțin mai mare (oricum, nu dublu) s-ar transporta mai mulți călători. Cât încă se mai pot achiziționa EURO V.

Domnul Cătălin, cel care a scris aceste rânduri, cunoaște faptul că pe linia 2 – dimineața, se folosesc două autobuze concomitent pentru a prelua numărul mare de muncitori și elevi. Iată și răspunsul primarului:

„Am reținut ideea cu autobuzele „articulate” și în viitorul lot achiziționat vom avea și câteva dintre acestea. Vă mulțumesc pentru sfaturi!”
Așadar, din 2018 în Buzău vor reapărea autobuzele cu burduf.
Municipalitatea a anunțat că spre sfârșitul anului se va mai organiza o licitație pentru achiziționarea unui lot de 15 autobuze second-hand. Unele dintre acestea vor fi cu burduf.
loading...

3 comentarii la „Revin autobuzele cu burduf în Buzău ? Iată răspunsul primarului Toma

  • Ma gândesc, oare nu este mai ieftin sa achizitioneze domnul primar in loc de 15 autobuze doar 10 dar sa fie noi si daca se poate si din productie autohtona? Chiar trebuie sa strângem ce altii arunca? Cati bani s-ar cheltui pentru reperatiile inevitabile la un autobuz second hand?

    Răspunde
  • Cu pretul a 15 autobuze second nu se acopera mai mult de 2 autobuze noi….

    Răspunde
  • In Germania sunt nu mai autobuze cu burduf hidramate si confortabile. Si in Buzau ar fi indicate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.