„De ce nu se adaugă și semnul cu bicicletele pe pista pentru autobuz ?”

O propunere (însoțită de o fotografie de la Cluj) care merită a fi luată în considerare a fost trimisă către buzoienii.ro de un cititor (Gabriel Mihai).

„Am văzut că pe Transilvaniei s-a marcat prima bandă doar pentru autobuz. De ce nu se adaugă lângă și o pictogramă cu bicicleta pentru ca prima bandă să fie folosită și de bicicliști? Că doar autobuzele nu vor circula în șir indian? Păcat de acea banda care poate fi folosită mai eficient. La Cluj așa e, v-am trimis și foto”.

La Buzău, pe str. Transilvaniei a apărut de câteva săptămâni, indicatorul de mai jos, care anunță că prima bandă e dedicată autobuzelor.

Pentru că pe str. Transilvaniei, din cauza spațiului redus, nu a mai fost loc de pistă de biciclete (așa cum s-a dorit inițial) varianta ca pe pista dedicată autobuzelor să circule și bicicletele poate fi luată în considerare.

Mai ales că autobuzul 6 are o frecvență de 16 minute (deci pista dedicată ar sta 15 minute nefolosită).

Măsura propusă ar fi cu adevărat un ajutor dat bicicliștilor și ar încuraja folosirea bicicletelor în detrimentul autoturismelor, așa cum U.E. solicită insistent în ultimii ani.

Pe Unirii și pe Industriilor a fost loc de pistă de biciclete, iar amatorii mersului pe două roți abia așteaptă finalizarea lucrărilor.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „„De ce nu se adaugă și semnul cu bicicletele pe pista pentru autobuz ?”

 • Deci bandă specială pentru 4 autobuze pe oră! Bun așa!

  Răspunde
 • La ce frecventa are autobuzul, ar trebui folosita doar de autobuze intre anumite intrevale orare, la plecare la servici, si la venire, gen 7–9 si 15-17.30, altfel incurca rau circulatia..

  Răspunde
 • Nu-i prea bine. Ingramadeste toata lumea pentru cateva autobuze goale.

  Răspunde
 • Care banda? Acea banda unde sunt parcate masinile cetatenilor? Eu inaintea demararii acestui proiect as fi creat parcari noi in fiecare zona afectata, mai ales ca Buzaul nu sta deloc grozav la capitolul locuri de parcare.

  Răspunde
 • ,,,,fiți ai dragului cu biciclete voastre !
  Aveți pretenții de europeni ?,,,,atunci ( comuniștilor) faceți piste de biciclete pe orice strada !
  ,,,,iar pistele de pe trotuar sunt in regulă !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.