De ce nu se poate ca elicopterele SMURD să aterizeze pe stadionul Gloria

Luni stadionul de atletism din Buzău se închide. Din acel moment, preluarea pacienților în stare gravă, cu elicopterul, nu se va mai putea face la stadionul de atletism.

Nici după modernizare stadionul de atletism nu va mai putea fi folosit. Ambulanțele pot strica pista din material sintetic (care costă câteva miliarde de lei vechi) când duc pacienții spre locul de aterizare

Prima variantă ar fi fost stadionul Gloria. Unii s-au gândit că e soluția ideală pentru că ar putea fi preluați pacienți inclusiv noaptea – dacă s-ar aprinde nocturna.

De ce nu merge pe Gloria – ziua

Pentru că salariații clubului își încheie programul la ora 16.00. Atunci, încuie cu lacătul poarta stadionului și pleaca acasă. Astfel că, după 16.00, ar trebui chemat de acasă administratorul stadionului.

De nu merge pe Gloria – noaptea

Pentru că – pe lângă administrator – ar trebui chemat de acasă și electricianul care se ocupă de nocturnă. Chiar de-ar fi găsiți, treziți din somn, iar cei doi ar vrea să vină, s-ar pierde timp prețios. De-ar fi plecat direct ambulanța ar fi fost dincolo de Urziceni.

Ce se va întâmpla de luni ?

Deocamdată, nu se știe. Cea mai probabilă variantă e direcționarea elicopterelor SMURD către fostul liceu de poliție.

„E spațiul cel mai potrivit pentru misiuni medicale. În curte e un teren de 2000 mp. În 2019 aici a aterizat un elicopter în condiții de siguranță. Piloții au apreciat că este spațiu pentru aterizarea a trei elicoptere. Investiția e minimală trebuie asfaltat platoul și aleea de la poartă. Când se va instala un sistem de iluminat se va putea ateriza inclusiv noaptea”, a adăugat Dimian.

Curtea fostului liceu de poliție

Centrul de pregătire Schengen are avantajul că aici există personal non stop. Un dezavantaj ar fi, mai ales pe timp de noapte, disconfortul sonor produs locuitorilor din cartierul Poștă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „De ce nu se poate ca elicopterele SMURD să aterizeze pe stadionul Gloria

  • Poate incepem sa ne gandim la „disconfortul” bolnavilor care au nevoie urgenta de elicopter si nu la disconfortul pistelor de atletism.electricianului, administratorului si al altora care locuiesc in apropierea heliportului.RUSINE.De ce nu faceti un heliport la Parasutisi ca sunt multe avantaje(sosea, app spital,h24,iluminare) Vb. cu ei diversi alde Don

    Răspunde
  • Este lăudabilă dorința de a construi un heliport în Buzău, legea 40/2004 obligă. Din păcate, cei care fac aprecieri în articolul de mai sus, incluzându-l și pe domnul subprefect (presupunând că domnia sa a făcut declarația), nu au nici cele mai elementare cunoștințe despre cerințele construirii unui heliport. Un elicopter poate ateriza oriunde în misiunile aeromedicale primare, dar un heliport nu poate fi construit oricum. Stadionul nu poate fi heliport, iar curtea fostului liceu militar este posibil să fie obstacolată.
    Un sfat: pentru acest proiect, cereți o consultanță de la un agent aeronautic certificat de AACR și veți afla unde se poate și unde nu, pentru a evita o investiție ilegală.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.