De ce s-a luat această decizie

E prima mare unitate de învățământ din jud. Buzău care își închide porțile în valul patru Covid.

Astăzi, Consiliul Profesoral și apoi Consiliul de Administrație de la Colegiul Hasdeu au decis suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru 14 zile – la toate clasele.

Hotărârea celor de la Hasdeu a fost avizată și de inspectorul școlar general.

Ionel Meiroșu: „Am înțeles că se ajunsese la un număr de 18 clase trimise în on-line. Asta înseamnă cel puțin 18 elevi cu test pozitiv. În plus, aveau și patru angajați, profesori și personal adiacent, cu test pozitiv. Am primit azi cererea de la Hasdeu și am aprobat-o”.

„De ce să închidem școlile din rural ?”

Inspectorul școlar general a anunțat că decizia suspendării cursurilor cu prezență fizică aparține unităților de învățământ.

Decizia e la școli și licee. Nu cred că se impune o închidere generalizată, sunt școli din rural unde nu e niciun copil și niciun cadru didactic cu test pozitiv, de ce să le închidem ?”, a susținut Meiroșu.

În orașul Buzău, Școala nr. 11 are 17 clase în online, iar Școala nr. 15 are 11 clase în on-line.

În total, la nivelul județului sunt 229 de clase în on-line, ceea ce înseamnă aproximativ 5800 de elevi. Situația este fluidă, unele clase și elevi ies din on-line, altele intră.

Pe lângă Colegiul Hasdeu, în jud. Buzău a mai trecut în on-line și Liceul Tehnologic de la Rușețu (rata de infectare în comună a ajuns la 13,98).

Citește și:

loading...

10 comentarii la „De ce s-a luat această decizie

 • Dezinfectant in scoli nu mai este demult! Foarte multe dozatoare goale! Masti sunt doar pentru ca fiecare elev sau profesor are masca proprie de acasa. La poarta scolilor parintii se inghesuie sa isi preia copiii. Ce sa mai intelegem?

 • Sau suntem antivaxeri.

 • Se vede de departe ca profesorii acestui liceu sunt cu multe clase peste colegii lor de la celelalte licee din Buzău, au luat cea mai buna decizie pentru vremurile actuale. Un gest de responsabilitate și inteligenta.

 • Haşdeul are clase cel puţin de la A până la J (poate chiar şi mai mult) pt. fiecare an, deci la un asemenea volum de clase 4 angajaţi + 18 elevi depistaţi pozitiv nu e un semnal de alarmă atât de grav încât să intre cu totul în online !! Aşa cum îşi desfăşoară celelalte licee şi şcoli cursurile, puteau să o facă la fel de bine şi ei… Să fi luat exemplul Bucureştiului, unde numeroase licee au avut cazuri mult mai multe şi nu au intrat cu totul în online… Prin urmare, de ce vorbim aici ?? De LAŞITATE şi IRESPONSABILITATE din partea conducerii Haşdeului, mai degrabă… Copiii vor avea cel mai mult de suferit… Nu aşa se face carte, în online !!

 • O decizie justificata in contextul actual care arata grija fata de elevi, personal si chiar fata de invatare, multe clase functionand acum in scoli in sistem hibrid. Felicitari pentru asumare!

 • E doar ptr 14 zile, nu va agitati. Temperam raspandirea.

 • Totul este în schimbare. Cunosc profesori care dau meditații online, deci se poate face școală și online, singura condiție este să existe dorință în capătul celălalt al firului. Desigur, este mult mai greu pentru profesor, dar se poate și așa. Dacă nu există dorință de a învăța degeaba ai copilul în aceeași incintă, că tot aia e.

 • Aia cu antivaccinistii… Berbecilor, gata, stie tot MAPAMONDUL ca iei si dai infectia fara nicio problema, vaccinat cu 2-3-4-tzashpe doze, iar situatia de acum se ~datoreaza~ vaccinatilor care au achiesat la Untold, Electric Castle, Campionatul European de fotbal, Congresul PNL (fiind in spatiu inchis), ca tot va e drag sa gasiti vinovati. Dupa ce se vor fi vaccinat, cu japca de acum, un procent mai mare, si tot vor fi cazuri, atunci veti da vina pe cei cu 2 doze in loc de 4. Evident ca e tot teoria conspiratiei, ca si celelalte. Bine a zis Citzu, fara sa inteleaga ce spune cu analfabetii functional. Multi cititi, pricepeti nimic.
  De ce nu imunizeaza vaccinul, nici nu trateaza, doar protejeaza metaforic? Ca nu au studiile clinice necesare pentru a spune cu exactitate beneficiile, contraindicatiile ori efectele adverse? Eu ma indoiesc doar de beneficii, de restul am inteles de multa vreme ca nu le pasa. Fizer a fost acreditat definitiv abia acum (pana acum l-ati luat in vene pe aviz de urgenta), dar sub alta denumire (alte locatii de productie, alta metodologie, alta compozitie fata de cel Fizer), in SUA.
  Cati dintre analfabetii nefunctional or fi citit regulamentul de avizare in UE pentru un medicament si au inteles ca e ok ca trei etape plus alte doua dupa punerea in ~piata~, cu o durata minima de la 2 la 3-4 ani, e bun de infipt in om dupa cateva luni de ~studii~?!?

 • Geo, te-ai calificat la primit lături în cap. Pregătește-te!

 • Ooooo, unul care ii canta cu aberatii in cap unui anumit Pixel…
  Doamne, cate laturi in comentariile „bine studiate” de toti nebunii :))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.