De ce s-a produs nenorocirea. „Eu aș fi sigilat imediat centrala!”

Nenorocirea de pe str. Horticolei, soț mort și soție în comă, a produs tapaj în ultimele ore în tagma celor care montează centrale termice la Buzău, dar și a celor care le semnează revizia periodică.

Locul tragediei. În ambulantă era îngrijită femeia

Reporterul buzoienii.ro a vorbit în această dimineață cu un specialist în domeniu, care a cercetat cazul. Iată concluziile trase:

*„În astfel de cazuri, eu sigilez centrala pe loc! Am făcut-o în mai multe rânduri. Centrala din acea casă nu e o centrală cu tiraj forțat, cum au acum buzoienii de la bloc. E un model mai vechi, cu tiraj natural”

*„Astfel de centrale nu se montează în casă, în zona locuită.Trebuie o cameră separată, cu o bună ventilație. I se spune de obicei cameră tehnică. În cazul de pe Horticolei centrala era în casă”.

*„Proprietarii nu aveau detector de gaz metan/ monoxid de carbon. Cu o astfel de centrală în casă detectorul de gaze era o obligație nu o opțiune!”

„Centrala familiei Mihalcea avea revizia la zi. Se făcuse în 2018, dar era în termen. Eu n-aș fi dat niciodată aviz. E treaba firmei sau a angajatului care a dat cu plaivasul”

Vântul de miercuri seară a ucis totuși pe cineva

Cauza morții lui Vasile Mihalcea e cel mai probabil consecință a vântului de miercuri seară, când la Buzău a fost cod roșu.

Din pricina vântului, în camera unde se afla centrala nu s-a mai realizat tirajul natural. Adică evacuarea gazelor arse (mai ușoare) și tragerea de aer proaspăt din exterior (mai greu).

Când vântul s-a domolit (joi dimineață), tirajul natural s-a reluat. Așa se explică faptul că duminică, după constatarea decesului, angajatul de la Distrigaz chemat la fața locului cu aparatele de măsură n-a găsit în locuință nici scăpări de gaz metan și nici monoxid de carbon.

Angajatul Distrigaz a pornit centrala, a măsurat și a decretat că „funcționează perfect”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.