De ce se blochează des podul de la Mărăcineni

Din ce în ce mai des apar dopuri pe podul de la Mărăcineni și cu greu se mai poate intra în oraș.

Adesea blocajul se formează pe breteaua înspre Dedeman (și Șoseaua de Centură) și se prelungește înspre pod.

Pe lângă creșterea fantastică a numărului de mașini din ultimii ani, CAUZA blocării podului de la Mărăcineni o constituie PROXIMITATEA rondului de la Dedeman.

Sunt mai puțin de 300 de metri între pod și rond. E nevoie doar de 5-6 tiruri și breteaua se umple cu mașini, iar coloana se duce înspre pod.

Iar dacă vreunul dintre tiriștii de pe pod s-a încadrat pe banda 2, dar vrea să acceseze breteaua E GATA DOPUL. Într-un minut, podul se umple cu mașini.

Din păcate, soluții – pe termen scurt – nu prea există. Poate doar lărgirea bretelei la două benzi pe sensul spre rond (acum când încă se mai poate și nu s-a construit nimic pe marginea bretelei).

În viitorul mai îndepărtat – presiunea auto asupra podului de la Mărăcineni se va mai reduce abia când se va se va construi autostrada Ploiești – Buzău – Focșani, iar traficul se va muta de pe E85 pe autostradă.

În viitorul apropiat un procent de 5-10% din trafic se va muta de anul viitor pe podul de la Vadu Pașii. Inaugurarea podului se va face în prima jumătate a anului viitor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.