„De ce se face trotuarul ăsta că nu era chiar cel mai prost din oraș ?”

„De ce se reface trotuarul din fața Pieței Dacia ? Ăsta era ok, sunt alte sute de trotuare făcute praf în oraș și unde primpăria ar fi trebuit să intervină mai întâi”, au reclamat, pe bună dreptate, unii dintre buzoieni.

Primarul C-tin Toma a oferit o explicație legată de acest subiect:

„Proiectul este de schimbare a trotuarelor pe întreaga stradă G. E Palade. Începând de la Hasdeu și până la sediul PNL, iar apoi, în continuare, vizavi de tribunal și în fața tribunalului. Aici, în dreptul Pieței Dacia, într-adevăr trotuarul nu era prost, dar în rest, da. Și nu puteam să-l facem frumos, cu dale, de la Hasdeu până în centru și la tribunal, iar în fața platoului să-l lăsăm din asfalt”, a explicat primarul.

Pe de altă parte, edilul șef susține că pe timpul iernii se va declanșa operațiunea de refacere a trotuarelor din Dorobanți I, II și Broșteni, de pe străzile unde s-a asfaltat carosabilul.

Primăria Buzău a primit 32 de milioane de euro împrumut de la Guvern prin Fondul de Dezvoltare și Investiții – special pentru trotuare, parcări și asfaltare de străzi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

20 de comentarii la „„De ce se face trotuarul ăsta că nu era chiar cel mai prost din oraș ?”

 • Acolo sunt doar câțiva metri, nu-i o nenorocire. Problema mare mi se pare asfaltarea străzii Transilvaniei exact în porțiunea care era în regulă, adică de la iesirea spre Vernești înspre fabrica de Bere! S-au făcut cozi interminabile pentru a asfalta o porțiune de stradă fără probleme, în condițiile în care de la Clubul polițiștilor și până la fabrica de bere, soseaua este într-o stare execrabilă.

 • Va rugam sa faceti un trotuar si pe partea de la Sala Sporturilor pana la Comfortuna (parcarea Penny Brosteni). Puteti sa verficati sa ,,descoperiti” lipsa acestuia. Ps.Doar in fata la Constam gasim un trotuar frumos, din dale.. In rest..pamant!

 • Mai bine faceti trotuarele sub forma de cerc.

 • Pt Gabi : Pe acea portiune din Transilvaniei stratul de asfalt era in conditii acceptabile insa e singura sectiune cu trafic greu din Buzau – trec numai intr-un minut vreo 10 masini de gabarit- iar toate casele trepideaza ca la un cutremur; ar fi trebuit in mod normal betonare mai intii sau construirea unei strazi care sa iasa dincolo de Ursus cam pe unde era o cale ferata pentru materiale

 • @Costin nu-i da ideii, ca acum ia repede niste meditatii la mate de la vasilica si se reprofileaza din secera si ciocan in cerculete. Hehe..

 • Mult mai ok era schimbarea pavelelor de pe platou … la cate cratere sunt ( peticite ) de zici ca a fost bombardament , cred ca era mult mai necesar decat aici …

 • Pt. dl. Cip. Aveti dreptate. Dar pt schimbarea mozoiacului din Piața Dacia s-a depus proiect pe Fonduri Europene. E posibil sa inceapa lucrarile anul viitor.

 • In raspunsul de pe platforma primariei confirma ca in scurt timp va urma in zona proiectul european de refacere a centrului care presupune iarasi refacerea acelorasi trotuare pe care le-a distrus acum degeaba ca erau bune.
  Deci dalele puse acum nu vor sta mai mult de 2 ani acolo ca vor trebui scoase si refacut iar conform proiectului european
  Adica bani aruncati degeaba, si sunt bani imprumutati acestia cu care s-au pus acum dale aiurea prin distrugerea unor trotuare proaspat asfaltate.
  Nu e nimic, vor munci mai mult buzoienii si vor fi taxati mai mult sa plateasca creditele care se evapora pe lucrari inutile.

 • Nu e adevarat. Trotuarele vor ramane asa. Am auzit declaratia primarului.

 • Strada Visinului care se afla in centrul orasului ….neasfaltata de 10 ani ….cand se poate asfalta ???
  Boscodeala numai a plombato Toma nici macar nu o are prinsa in planul celor 100 de strazi ….
  Zic sa asfatam periferia ..ca acolo sunt votantii ..noi care suntem si platim impozit zona zero nu avem dreptul …
  Multumim !

 • Toma a ştiut ce face. Nu puteam sta cu antichitatea aia de asfalt la infinit! Dalele sunt în ton cu timpurile moderne (cine a călătorit prin alte părţi nu poate contrazice acest lucru!), nemaivorbind de faptul că mai înfrumuseţează oraşul. Deci cu cât mai multe, cu atât mai bine. Partea îngrijorătoare e durabilitatea lor, pentru că dacă au fost puse de nişte ,,Dorei” atunci mâine-poimâine o să le vedem desprinse ici pe colo!

 • Nu e adevarat. Strada Visinului e prinsa pe lista prioritatilor si se va face anul viitor.

 • Auras, tu ești angajat la primărie?,

 • Domnule Teraca eu credeam ca esti un oportunist si faci ce faci pentru bani, dar chiar sa crezi tot ce spune primarul ma pune pe ganduri ((Trotuarele vor ramane asa. Am auzit declaratia primarului.)), reaminteste-ti ce spunea in legatura cu Compania de Apa, cat o sa fie primar compania nu se va muta in noul sediu . SI ????????????

 • Rapuns pt. dnul Ionel.
  1. Cand dnul primar a facut acea declaratie era anul 2016! Daca ar fi putut decide atunci asupra Comp. de Apă, la cate de pornit era atunci, nu s-ar fi mutat acolo. Tescaru a putut fi dat afara abia în noiembrie 2018! Deci, doi ani mai tarziu. Atentie, Tescaru a contestat in justitie si se putea oricand intoarce. Abia în aprilie 2019, cred, la Comp. de Apă s-a pus legal o nouă conducere. Cand lucrarea la noul sediu era deja gata, iar intentia primarului tardivă.
  2. Nu sunt oportunist și n-o fac nici pentru bani. Sustin un primar care fata de predecesorul (extrem de modest in realizari) e de zece ori mai bun. Iar posibilii contracandidati, sa-mi fie cu iertare, dar sunt doar niste modesti urmasi ai lui Boscodeală (cei care s-au anuntat pana acum).
  3. Să avem sănătate, să trăim și să vedem daca dalele vor fi schimbate cand va incepe modernizarea Pieței Dacia.

 • @Auras Tereaca
  A intrebat cineva de trotuarul de la Brosteni la Sala Sporturilor. Cine a mai pomenit strada ca aia fără trotuar.

 • In statia de la Cring trotuarul este un dezastru iti poti rupe picioarele

 • Pe Aleea Sporturilor, sau Strada Sporturilor cum a fost redenumita recent nu numai ca nu exista trotuar asfaltat, dar pana recent toti care aveau teren sau case acolo isi facusera gard exact pana in strada, ocupand abuziv domeniul public unde ar fi trebuit sa fie trotuar. Desi s-au facut zeci de plangeri de-a lungul timpului cu privire la ocuparea abuziva de acolo, abia dupa ce au aparut interese financiare in zona si a devenit o zona din ce in ce mai mult exploatata in mod comercial au inceput usor sa se desfiinteze acele garduri amplasate pana in strada.

 • Pentru domnul ziarist . Cred ca etica profesionala te impedica sa te inclini catre un primar sau altul,catre un partid sau altul. Ai auzit de impartialitate si de relatare a adevarului? Dumneata trebuie sa informezi, nu sa iei pozitie in favoarea cuiva,e fundamental pentru a avea credibilitate. Nu esti obiectiv, asadar scrii doar pentru o mica parte dintre buzoieni. Pacat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.