De ce spune că e mai bine în două tururi

„Pe mine, ca primar în funcție m-ar avantaja ca alegerile locale să fie într-un singur tur. Dar, trebuie să fiu corect și să spun că alegerile în două tururi sunt mai democratice și mai reprezentative”.

Cuvintele de mai sus îi aparțin primarului PNL din Vadu Pașii.

„În concluzie, eu îmi doresc ca alegerile locale să fie în două tururi și așa să rămână mereu”, a adăugat Gheorghe Firon.

Premierul Victor Orban susține că PNL va încerca să impună alegeri în două tururi la primari. Sunt luate în calcul, toate cele trei variante: vot în parlament, asumarea răspunderii guvernului și ordonanță de urgență.

Cu siguranță că în județul Buzău există și primari PSD care sunt de acord că în două tururi e mai corect. Unii dintre ei, dintre cei mai gospodari, cu multe realizări, nici măcar nu se tem de două tururi. Numai că, deocamdată, nu o pot afirma public (din pricină că PSD susține oficial varianta cu un singur tur).

Un astfel de concurent de la PSD, fără emoții și în două tururi, ar fi Dumitru Constantin, care va candida la Primăria Mărăcineni. În ultimii trei ani la Mărăcineni s-a asfaltat 80% din comună!

PNL, USR, ALDE, Pro România și PMP sunt pentru două tururi, PSD și UDMR împotrivă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „De ce spune că e mai bine în două tururi

  • M-ati terminat voi primarii cu asfaltat 80% din comuna!Baai domnilor ,civilizatie inseamna APA CURENTA IN CASA ,CANALIZARE,GAZE!Si ceva asfalt!Nu WC in fundul curtii!Peizanilor!

    Răspunde
    • Știu că pretențiile sunt mari. Dar când 20-30 de ani nu s-a asfaltat o strada, iar în trei ani s-a făcut 50-80% din comună e o mare performanță.

      Răspunde
  • Domnule Auras nu pot fi numite pretentii apa curenta in casa, canalizare, asfalt si gaze. Acestea sunt lucruri absolut normale. Trebuie ca acesti primari sa se straduiasca sa ajunga la un punct 0 de normalitate si apoi sa discute de performate in implementarea unor pretentii (ex: fara cabluri pe stalpi, spatii verzi pe un procent de peste 30% din suprafata administrata, puncte de informare, monitorizare poluare etc. )
    In viitorul apropiat ( max. 10 ani) acesti primari vor fi votati de persoane ce au iesit din tara noastra cel putin o data si pot observa cu usurinta ce inseamna normalitate in alte zone dezvoltate corespunzator. Putem da exemplul comunei Ciugud unde acum au deja implementate multe pretentii ( https://www.youtube.com/watch?v=NuiGqJAr6yk ) pe care la nivel de administratie locala le considera lucruri normale si necesare comunitatii lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.