De ce sunt bicicletele trântite pe jos ?

Abundă, în ultimele zile, pe facebook-ul buzoian, fotografii cu biciclete trântite la pâmânt:Se pune, logic, întrebarea de ce sunt trântite la pământ aceste biciclete ?

Nu au cric ? Așa le-o fi cumpărat Toma, nu s-a uitat bine la ele, fără cric ?

Surpriză, am găsit, tot pe net, o poză cu o bicicletă sprijinită în cric:


Dacă au cric, atunci de ce sunt trântite pe jos ?

Oamenii nu știu de existența cricului, nu-l văd ? E dificil de scos ? Le e lene ? Sau dacă nu trântește bicicleta de pământ utilizatorul nu se simte împlinit ?

„Mi s-a consumat leul! De-aia am lăsat bicicleta în drum!”

Asta e explicația unora dintre cei care abandonează bicicleta pe drum, fără s-o mai ducă înapoi în una din cele 50 de stații din oraș

Biciclete abandonate de joi în fața Sălii Sporturilor, deși stația e la doi pași, în fața hotelului B90

Nu sunt de acord cu această explicație: „mi s-a terminat leul!”

Fie: 1) îți calculezi timpul pentru a te încadra în creditul de 1 leu și intervalul de o jumătate de oră

Fie: 2) mai pui un leu din aplicație și ai timp să duci bicicleta în stație.

Să fim serioși, e doar un leu în plus, nu-i o avere, dar face deosebirea dintre civilizație și indiferență.

loading...

21 de comentarii la „De ce sunt bicicletele trântite pe jos ?

  • Da, bani,, ieuropeni,. dar nerambursabili adică gratis și dacă ăia au vrut să testeze gradul de civilizație al țăranilor dar sau înșelat și poate data viitoare nu mai fac altă,, prostie,,

   Răspunde
 • …cheia de 13, pompa de umflat, sticla de țuică, ploaie , șliboviță și ninsoare!..ce-ar fi mers și un viscol !… desene animate!…

  Răspunde
 • Nu mă miră nimic! Și nici pe domnii Toma sau Apostu,care era în extaz acum vreo două zile,nu ar trebui să-i mire! Maxim 2 ani va dura minunea și asta pentru că trebuie să treacă alegerile! Aceștia sunt votanții și trebuie tolerați așa cum sunt,nicidecum criticați! Era o expresie din Alexandru Lăpușneanu ce poate caracteriza „fenomenul”!
  Apropo domnule Tereacă,ce a făcut Troia astăzi? Cu Compania de Apă, rămâne cum am stabilit!

  Răspunde
 • Problema este la cei care închiriază.Majoritatea sunt niște puștani care sunt crescuți de niște parinti imbecili care nu ii supraveghează,ba chiar le insufla ideea ca trebuie sa fie golani.Desigur,vor fi niște necalificați prin Germania pe viitor,dar momentan vor distruge ceea ce e bun aici.

  Răspunde
 • @Redactia: cred ca ar fi bine sa faceti un mesaj către cititori prin care sa le precizati ca nu se blochează bicicleta in timpul mersului dacă se consumă acel leu/30 min. M-au întrebat acest lucru deja vreo șase persoane, adăugând că nu sunt în siguranță dacă se oprește bicicleta în trafic.
  Poate nu toți cei care lasă bicicleta în drum sunt răuvoitori…pot fi și persoane care nu au înțeles sistemul.

  Răspunde
 • pentru cine nu a vizitat marile metropole romanesti si nu numai. e aceeasi problema ca si cu trotinetele electrice. le regasesti la tot pasul abandonate incurcind traficul, era un lucru de asteptat sa se intimple si la noi, indiferent de costuri. explicatii suplimentare nu mai sunt necesare.

  Răspunde
 • Tereaca, ia zi-ne tu, ca esti dastept, de ce bicicletele cara doar oameni de maxim 120 de kile in viu?
  Aia care au mai mult de 120 de kile in viu sunt mai prosti, au reducere la plata taxelor si impozitelor, trebuie marginalizati sau care e motivul pentru care bicicletele au fost cumparate cu numai 120 de kile sarcina utila maxima?

  Răspunde
  • Îți spun eu, că sa se mire prostii că ține!!!

   Răspunde
  • Daca ai mai mult de 120 kg , ești trecut că un bou.

   Răspunde
 • Există o situație cu bicicletele abandonate Auraș? Mai multe site-uri printre care și „trafic buzau” prezintă imagini și informații cu privire la biciclete abandonate sau chiar aruncate în apă! Pe bune, se pare ca au dreptate cârcotașii care contestă acțiunea care s-ar fi dorit a fi benefica buzoienilor! Acum câtva timp eu spuneam/scriam, cred că tot aici, că nici infrastructura și nici educația nu sunt la nivelul necesar ca o asemenea realizare să aibă succes la Buzău!

  Răspunde
 • Hai sa nu fim carcotasi,asa e peste tot in europa.biciclete/trotinete sunt lasate unde i se termina omului creditul.Anglia,ca aici stau,e personal care le aduna si le duc inapoi la statie,trotinete electrice,se termina bateria e lasata la voia intamplarii si tot asa,personal care le aduna,inlocuiesc bateriile si la statie cu ele,sa zica primarasul de cartonel mersi ca nu sunt stricate,sau furate

  Răspunde
  • Bicicleta se ia din stație, prin deblocare și se lasă în stație, prin blocare! O lași aiurea,anularea posibilității de a mai ridica vreodată bicicletă,apoi dacă ea dispare sau dezmembrate piese din locul unde tu ai lăsat-o aiurea,plătești paguba sau chiar răspunzi penal!
   Simplu! Dar cine să gândească? Știm doar să ne mirăm…waw,wau…!!
   Sistemul a fost testat în Constanța și chiar gratis!!!

   Răspunde
 • Poate ca regulamentul de inchiriere si folosire a bicicletelor nu este destul de clar si restrictiv pentru bagabontii care le „folosesc” in acest mod. Poate ca sunt necesare mai multe locuri pentru parcarea lor dupa folosire, in afara acelor locuri de unde pot fi inchiriate.Iar amenzile pentru cei care se cred „zmei” si „baieti de baieti” si fac astfel de lucruri, sa fie de ordinul a 5000-10000 lei, ca sa ii usture in fund si pe cei care au „crescut si educat” asemenea specimene. Legi dure si aplicate „la sange”! Iar tu ,Tereaca ai face bine sa ii „popularizezi” pe acești indivizi. Cui nu ii place,sa nu foloseasca aceste biciclete.

  Răspunde
 • Bicicletele sunt perfecte pentru hobby, motiv pentru care reflectă minimal nevoia buzoienilor. Ele în sine nu sunt rele, dar să le vezi salvând planeta Buzău de la aglomerare, praf, gălăgie și alte lipsuri create sau amplificate în ultimii 7 ani, e cel puțin suprarealist. Dacă dorea un mijloc de transport alternativ, unidirecțional, lowcost, viabil 365 zile pe an, cu impact redus asupra mediului și cu aspecte secundare care au implicare pozitivă în economia orizontală a orașului (pasc parcurile care sunt din ce în ce mai multe grație ”primarului parc”, reînsămânțează pajiștile și așa mai departe), Domnul Nostru Toma ne-ar fi luat cai. Măcar ăia știau drumul spre casă.

  Răspunde
 • 1. Am vazut multe biciclete abandonate prin oras, unele chiar vandalizate: aripi indoite, lipsa o pedala, lantul sărit si chiar caucic rupt. În ce țară traim? Când ne vom civiliza?
  2. Ajutați-ma să localizez GPS bicicleta cu nr 720830 pe care am folosit-o vineri 17 nov si pe care am uitat sa o blochez manual, deoarece nu am gasit loc de andocare la statie. Azi suntem in 19 nov. Astept o veste pe email con_dorul@yahoo.com MERSI!

  Răspunde
 • Aș zice ca amenda ar fi sfântă pentru cazurile astea . Civilizația se face cu bățul nu cu vorbă bună . Vorba unui interlocutor: 5000 – 10000 Ron amenda . 2 – 3 cazuri de copii idioti popularizate și frică păzește pepenii

  Răspunde
 • ASTA ESTE TINERETUL DIN ROMANIA,CARE VOR O TARA CA AFARA,NICIODATA NU SE VA INTAMPLA ASA CEVA CU ASEMENEA ODRASLE

  Răspunde
  • Incet incet ajungem o tara ca afara. Cum crezi ca este in occident? Iti spun eu, e plin de borfasi cu aere de interlopi prin cartiere, copii care se trantesc pe jos si libertati menite de a face oamenii normali sa vrea sa schimbe planeta.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.