De ce zice Toma că nu-i prea bine. Iată cifrele


„Cu oameni mai puțini în Primărie, facem o treabă mai bună în folosul Buzăului și al cetățenilor. Mai puțin angajați înseamnă un fond de salarii mai mic și mai mulți bani pentru investiții și dezvoltare”, a apreciat Toma într-o ședință ținută recent la primărie la care a invitat și presa.

Cu acel prilej, primarul a „scăpat” și o ușoară critică la adresa PSD la nivel național, dar și asupra mersului economiei în general.

„Cheltuielile cu salariile și pensiile în România au crescut sensibil. Sunt mai mulți angajați la stat, mai mulți pensionari, toți cu venituri mai mari. În 2016,  statul plătea salarii și pensii de 10 miliarde de euro. În 2017 s-a ajuns la 13,8 miliarde. Pentru 2018 prognoza e de 18 miliarde  de euro. Asta în condițiile în care statul strânge în total vreo 28 de miliarde într-un an”, a informat Toma.

Ce nu a continuat să spună Toma, dar a lăsat să se înțeleagă e că deschiderea robinetului pentru salarii și pensii înseamnă o viață mai bună pentru mulți dintre români, dar totodată închiderea celui pentru investiții majore, cele care asigură dezvoltarea țării.

Inclusiv Marcel Ciolacu a admis, în perioada în care lucra în guvern, că în unele instituții de stat s-a scăpat de sub control numărul angajărilor.

Buzăul, o bulă pe harta României

Cu toate acestea, la nivel local, Buzăul a găsit bani și pentru investiții. CJ Buzău e campion pe țară în atragerea de fonduri europene (Dj 203 K Robeasca – V. Pașii, Mărăcineni – V. Vodă, Biblioteca Județeană, clădirea spitalului Brătianu de pe Bd. Bălcescu, Bloc Operator spital, UPU, imobil Boli Infecțioase etc).

Toma în orașul Buzău a limitat risipa și a direcționat banii către asfaltări (33 de străzi anul trecut), nou parc de autobuze (41 în curte + 24 pe drum), Calea Eroilor, stație nouă de asfalt de 1 milion de euro, utilaje noi pentru Urbis Serv, etc.).

Investiții au ajuns și vor mai ajunge în județ și mulțumită lui Marcel Ciolacu (fost viceprim-ministru) care s-a bătut pentru Buzău: cei mai mulți bani pe cap de locuitor din țară prin PNDL 2, închisoare Unguriu, centură de est Buzău, pod nou V. Pașii, refacere pod Mărăcineni etc.


Citește și: Din nou emoții și curiozitate la inspectorat. Decizia, azi. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „De ce zice Toma că nu-i prea bine. Iată cifrele

  • Pe toți va felicit pt atragerea de fonduri …

  • Era si timpul Auras, trecuse cam mult de la ultima ridicare de osanale si exista riscul sa uitam marile realizari. Intradevar de la 0 realizari din vremea lui Boscodeala la 1 realizari din vremea lui Toma este un pas inainte!

  • Dar de ce nu spune Toma atunci când primește sau va primi pensie specială.
    Si vorba aceia, daca nu-ti convine poti sa pleci ca nu te tine nimeni cu forta…..

  • Dacă spune tovarășul Dragnea ca e bine, o sa zică și nea Toma….

  • Părerea mea ar fi ca să existe un criteriu după care să se acorde pensiile .Să zicem de la 1000 de lei ,până la 2000 lei un anumit cuantum ,până la 1000 lei alt cuantum ,iar ce depășește 2000 lei altul .În felul acesta s-ar mai echilibra acordarea de pensii către populație și nu ar mai exista pensiile acelea nesimțite pe care îl iau mulți români în țara asta .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.